Dezsőnek meg kellett halnia

2023.01.28. 18:21

Hamisítatlan falusi disznóöléssel és a patai borok mesterkurzusával várták a vendégeket + fotók

Gyöngyöspatán a Széleskedvű Rendezvényházban kezdődött meg szombaton a Patai Bor és Tor Fesztivál.

Sz. Sz. I.

Jó hangulatban készültek a finomságok

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A program a helyi termelők legjobb pálinkáinak kóstolójával indult. Ezután 11 órától idegenvezetéssel megtekinthető volt az építészetileg és művészettörténeti szempontból is kiemelkedő értékű templom, a galéria, a trófeakiállítás, 13 órától pedig vezetett túra indult a hétsoros pincefaluban. Később, 14 órakor elkezdődött a helyi pincészetek legzamatosabb nedűinek bemutatásával a patai borok mesterkurzusa. Végül 16 órától zenés, táncos mulatság vette kezdetét. Az óránként induló csoportok igazi patai disznóvágást tekinthettek meg a Tulipános háznál. 

Az esemény  - Nincs tél patai disznótoros hétvége nélkül -  szlogenje előre elárulta, a hamisítatlan falusi élmény nagyszerű lehetőséget kínál, hogy vendégek elmerülhessenek a boros nedűk és a toros étkek gazdagságában. Nem is történt másként. Kóstolható volt hagymás sült vér, sült májas hurka, kolbász, fokhagymás sertéssült, disznótoros lacipecsenye, és nem maradt el ez alkalommal sem a híres patai rezgős rétes. A nap során a helyi kézművesek portékái is megtekinthetők, megvásárolhatók voltak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában