Inkább pech, mint szerencse

2023.03.21. 13:45

Kinyílt a széf egy találomra beütött kóddal az egri bevásárlóközpontban

Egy fiatalkorú próbálkozott be az értékmegőrzőknél.

HEOL

Az Egri Járási Ügyészség a szabálysértési értékre több közokirat, magánokirat, készpénz- helyettesítő fizetési eszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás vétsége és más bűncselekmény miatti bűnügyben egy év négy hónapra feltételesen felfüggesztette az eljárást azzal a fiatalkorú gyanúsítottal szemben, aki 2022 nyarán az egri bevásárlóközpontban odament az egyik értékmegőrzőhöz, ahol találomra beütött egy kódot, mellyel a megőrző kinyílt - ismertette az ügy részleteit portálunkkal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Törvény 
Lopást követ el, aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa. Ennek a vagyon elleni bűncselekménynek a minősítő körülményei széles kört ölelnek fel, azonban az közös bennük, hogy mindig a dolog elkövetési értéke jelenti az alapot a minősítés meghatározásánál. Az egyik ilyen gyakorta előforduló minősítő körülmény a több közokirat, magánokirat, készpénz-helyettesítő fizetési eszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás. Ennek legtipikusabb esete, ha az elkövetők pénztárcát tulajdonítanak el, mivel abban általában a sértett személyes iratai, bankkártyái is ott lapulnak. 

Hozzátette, a gyanúsított a széfből eltulajdonította a sértett pénztárcáját benne igazolványaival, vásárlókártyáival és bankkártyájával. A fiatalkorú a kártyával több esetben – összesen kicsit több, mint 10 ezer forint értékben – vásárolt főként élelmiszereket. A gyanúsított a többi kártyát, személyes iratot egy szemetesbe dobta. A feltételes ügyészi felfüggesztés tartama alatt a fiatalkorú gyanúsított pártfogó felügyelet alatt áll.

Az elkövető ebbe a kukába dobta ki a pénztárcát benne az okiratokkal, kártyákkal
Forrás: Egri Járási Ügyészség

Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában