Labdarúgás

2023.05.27. 19:50

A Gyöngyösi AK csapatának a döntetlen is elég volt a bajnoki címhez

Bajnoki döntőhöz méltó hangulatú mérkőzésen kétszer is egyenlített az éllovas Gyöngyösi AK csapatát a pontvadászat 26., utolsó fordulójában a Füzesabonyi SC-Erőss út gárdája ellen. A döntetlennel a hazaiak hódították el a bajnoki címet a 2022/23. évi Heves vármegyei I. osztályú bajnokságban.

Bódi Csaba

A bajnokcsapat méltó módon ünnepelte meg az elsőséget

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

GYÖNGYÖSI AK–FÜZESABONYI SC-ERŐSS ÚT 2–2 (2–2)

Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep, 1000 néző. V.: Jakab Árpád (Kovács II. G., Sinkovicz).
GYAK: Tóth B. K. – Czinkóczi, Vernyik, Forgó, Szilágyi N. (Szentannai, 35.) – Szabó T., Nagy Gy. B. – Szabó V., Márkus (Dudás, 85.), Oravecz – Lekli (Babarcsik, 56.). Edző: Majzik Zoltán.
FSC: Jaksi – Debreczeni, Németh, Kálmán, Bocsi – Vajda (Nagy G., 68.), Antal (Sebe A., 72.), Sebe M., Farkas K. (Kaló I. A., 46.) – Szőllősi, Pataki. Edző: Bódis Barna.
GÓL: Pataki (16.), Vajda (30.), ill. Oravecz (30.), Szilágyi N. (34.).

Ezért, az ilyen meccsekért kezd el az ember futballozni. Játékos szempontból így hathatott a felvezetés, de nem volt ezzel másképp a két csapat edzője, a vezetők és a nézők sem. A hangulat már háromnegyed órával a kezdés előtt azt mutatta, itt valami nagy van készülőben. A bajnoki címtől nem kell jelentősebb tét, ez pedig a Kömlei Károly Sporttelepen adott volt. A győztes minden visz – szólt a bajnoki döntőnek beillő aranymeccs vezérmondata. 

A részvevők tisztában voltak vele, hogy a Füzesabony 31, a Gyöngyösi AK pedig 6 év után lehet újra a vármegyei I.osztály aranyérmese, amely jogot szerez arra, hogy az NB III.-ba jutásért kiírt osztályozón szerepeljen.

A GYAK kezdőcsapatában nem történt változás ahhoz képest, amit Majzik Zoltán edző előzetesen megadott, az FSC részéről azonban alaposan megkeverte a lapokat Bódis Barna. A korábban közöltekhez képest hat helyen módosította a gárdát a vendégek mestere. A mérkőzés jelentőségét figyelembe véve a Heves Vármegyei Játékvezető Bizottság és a Heves Vármegyei igazgatóság számára is kiemelten fontos összecsapásról lévén szó Pest vármegyéből delegáltak játékvezetőket a rangadóra.  

A mérkőzés krónikája 

9. perc: Az előretörő jobb hátvéd, Debreczeni Dávid kapott a szélről jó labdát, majd 17 méterről lőtt, de a játékszer a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.
13. perc: Jobb oldali hazai szöglet után Szilágyi Norbert fejesénél kezezést reklamáltak a hazaiak, de nem lett büntető az esetből.
16. perc: Debreczeni Dávid jobb oldali beadása után Pataki Viktor bravúros mozdulattal, 7 méterről fejelt a kapuba bal oldalába, 0–1.
18. perc: Lekli Soma Kende esett el a 16-oson belül, a hazaiak ismét 11-est véltek látni, de szöglet következett.
23. perc: A Pataki Viktor buktatásáért megítélt 22 méteres szabadrúgásból Szőllősi Ferenc vette célba a kaput, a labdát a léc alól tolta fölé Tóth Bálint Kristóf.
27. perc: Márkus Marcell vitte a labdát a bal szélről befelé, majd a játékszer az egyik védőről Oravecz Botond elé került, aki 18 méterről, mesteri módon csavarta a labdát a bal felső sarokba, 1–1.
28. perc: Bocsi Patrik sárga lapot kapott.
30. perc: Újra vezetést szerzett az FSC! Debreczeni Dávid ívelését követően Vajda Ákos öt méterről csúsztatta a labdát a jobb sarokba, 1–2.
34. perc: A harmadik fejesgól! Márkus Marcell szabadrúgását Szilágyi Norbert előrevetődve fejelte a bal sarokba, 2–2. 
A gólszerző válla az esésnél megsérült, így cserére kényszerült. A 17 éves Szentannai Martin érkezett a 44 éves védő helyére.
40. perc: Nagy György Bálint rövid passzát Pataki elcsípte és eltolta a labdát a kifutó Tóth Bálint Kristóf mellett, de kisodródott helyzetből a kapu mellé helyezett.
43. perc: Farkas Krisztián kapott sárga lapot Szabó Tamás gáncsolásáért.

II. félidő:
46. perc: A szünetben cserélt az FSC: Farkas Krisztián helyére Kaló István Alexander érkezett. 
56. perc: Változtatott a GYAK is: Lekli Soma helyére Babarcsik Bálint lépett a játéktérre.
63. perc: Vajda Ákos számára lerántásért villant a sárga cédula.
64. perc: Oravecz Botond sárgult be Bocsi Patrik felvágása miatt.
66. perc: Szentannai Martin óriásit szólózott a félpályáról vezetve a labdát. Bepasszolást követően Márkus Marcell lőhetett kapura, de a bevetődő Németh Attila testéről (kezéről?) kipattant a labda, az ismétlést pedig Jaksi Attila hárította.
69. perc: Vajda Ákost Nagy Gergely váltotta a füzesabonyiaknál.
73. perc: A csapatkapitány Antal Zsolt helyére Sebe Attila lépett pályára.
77. perc: A bal oldalról Bocsi Patrik adott Nagy Gergely elé, aki 11 méterről lőtt, de lapos lövését Tóth Bálint megfogta.
79. perc: Előbb Babarcsik Bálint került helyzetbe, majd Szabó Viktor célozta meg a kaput, de egyik lövés sem talált célt.
84. perc: Kálmán Richárd rátartásért kapott sárga lapot.
85. perc: Márkus Marcellt Dudás Csanád váltotta a pályán.
86. perc: Nagy-György Bálint szabálytalakodása sárga cédulát ért.
87. perc: Kaló István Alexander 18 méteres lövése éppenhogy elkerülte a bal felső sarkot.
89. perc: Szőllősi Ferenc bal oldali szabadrúgás a kapu fölé szállt.
90+3. perc: Vége. A döntetlennel a Gyöngyösi AK csapata szerezte meg a bajnoki címet

Díjkiosztó

A mérkőzést követően sor került a bajnoknak járó serleg és az érmek átadására. A trófeát az MLSZ Heves Vármegyei Igazgatóság igazgatója, Vojtekovszki Csaba nyújtotta át a győztes GYAK csapatának. A gólkirályi címet 28 találattal Márkus Marcell érdemelte ki a 27 gólos Pataki Viktor előtt.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában