Emeberségből jeles

2023.06.02. 15:09

A lelkes férfi egy nap ingyenes fűnyírást ajánlott fel a siroki időseknek

Nem szokványos felajánlást tett Sirokban Mikola József. Időseknek, betegeknek ingyen levágja a füvet a jövő hét egy napján.

B. K.

Forrás: Beküldött fotó

Lassan égig ér a fű egyes portákon. Megyénk falvaiban a fogyatkozó közmunkások is nehezen birkóznak meg a feladattal. A közterületeken folyamatosan fűnyíróznak, ám a magánportákon mindenkinek a saját felelőssége és kötelessége ez a feladat. 

Mikola József siroki lakos gondolt egyet, és nem akármilyen felajánlást tett közzé közösségi oldalán. 

Azt írja: "Tisztelt siroki lakosok! Elsősorban is, szép napot mindenkinek! Egy  egésznapos "ingyenes" fűnyírást ajánlok fel a jövőhéten, minden rászoruló, nyugdíjas, vagy beteg, személynek, esetlegesen olyan további személyeknek akik önszántukból, nem tudják a zöldterület karbantartását elvégezni! Reményeim szerint több ház, telek, és porta, belefér a tervezett napon, és sok mindenkinek szebbé tudjuk tenni a napját. A kérésem mindenkitől az lenne, hogy kedd délutánig jelezni szíveskedjen felém a kérést ! Ha elérném a tervezett terület nagyságát, amit tudunk teljesíteni egy nap alatt, jelezni fogom. A telefonszámom 06 301630064, de természetesen írásban is jelezhetik kérésüket. Köszönöm a figyelmet, és további szép napot mindenkinek!"

Egy pillanatra megtorpantunk ennél a bejegyzésnél, mert annyira szokatlannak tűnt a mai, kissé részvétlen világban. 

Felhívtuk Józsefet telefonon, és megkérdeztük, mi inspirálta erre a gesztusra. Elmondta, hogy húsz éve dolgozik a Kiskunsági Nemzeti Parkban, és első alkalommal a Covid időszakában vállalkozott hasonló akcióra, amit rendkívül hálásan fogadtak az emberek.

- Az a helyzet, hogy én is szerényen élek, de tudom, hogy manapság minden segítség elkél, főként az idős, beteg embereknél. A bátyám azonnal igent mondott a kezdeményezésre és terveim szerint hat-hét ember tud csatlakozni hozzánk a tervezett napon. Nem kérünk támogatást, önzetlenül ajánljuk fel a fűnyírást. Szeretem Sirokot, a sirokiakat. Ott és úgy támogatom a lakóhelyemet, ahogy tudom. Ennyi a történet - nyilatkozta portálunknak József. 

Ha nálatok van, vagy volt hasonló kezdeményezés, kérjük osszátok meg olvasóinkkal!    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában