Borünnep

2023.06.03. 17:39

Idén is remek volt a hangulat a nyitott pincék napján Gyöngyöstarjánban + fotók

Étel, ital, muzsika várta idén is a nyitott pincék napjára érkezőket.

Sz. Sz. I.

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Szombaton újra minőségi borokkal várta Gyöngyöstarján a hegy levének szerelmeseit a nyitott pincék napján. A fő attrakciót a 10 pince, illetve borászat bemutatkozása jelentette. Egyetlen nap alatt végigjárható volt a Sol Montis Borászat, a René's Wine Heaven Bio Borászat, a Csernyik Pince, a Nagy Bálint Borászat, Ludányi András Pincészete, a GoBri Pincészet, a Benedek Pince, Szőke Mátyás és Zoltán Pincészete, a Kerekes Pince és Szőlőbirtok, valamint a Kiss Attila Borászat. A kitartóak mindenütt megízlelhették a három tételből álló borkóstolót. Mindezt kóstolópohár megvásárlásával lehetett megtenni, de ennek fejében a tíz pincében összesen 30-szor töltöttek bele jófajta nedűt a tarjáni borászok.

Bevállalós baráti vagy munkahelyi csapatok megfejelhették mindezt azzal, ha beneveztek a BorTour csapatjátékba. Minden pincénél megoldandó feladat várta a gárdákat, a legügyesebbeknek végül egy fogadóba szóló vendégéjszaka, kóstolópohár, borkóstolásra szóló utalvány, vagy éppen egy-egy 3 literes egyedi üveges Cabernet Sauvignon ütötte a markát.

Akiknek a sűrű kóstolgatás közben valami borkorcsolyára is gusztusuk támadt, de különösen azokat, akik megéheztek, a település hat pontján várták finomabbnál finomabb magyaros-, grill-, és streetfood-jellegű ételekkel. Aki már degeszre ette-itta magát ingyenes dottó vonatokkal utazhattok tovább pincéről-pincére. A pincék környékét a zenekedvelőknek sem volt érdemes elkerülni, hiszen Báder Ernő és cigányzenekara délután sorra járta a borászatokat, hogy a muzsika mellett még vidámabban koccintsanak a vendégek.

Minden egész órakor pincetúrára indulhattak az érdeklődők. A helyszín Közép-Európa leghosszabb egyenes ágú pincéje, a Haller pince volt. Akadt is, aki kissé önironikusan megjegyezte indulás előtt: legalább kiderül, tud-e még egyenesen járni. 

A napot záró utcabálon Tomy Montana a legjobb zenéit szolgáltatta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában