Károk

2023.06.07. 22:09

“5-10 perc alatt zajlott le minden” - nem csak Gyöngyöspatát intézte el a villámárvíz + videók

Heves vármegyében is komoly gondokat okozott a keddi villámárvíz. Szerdán sem lélegezhettek még fel a helyiek.

HEOL

Vízben és sárban ázó kertek, utak maradtak a keddi villámárvíz után Gyöngyöspatán. A Tényeknek egy helybéli is megszólalt, aki elmondta, 5-10 perc alatt zajlott le minden. 

Pata és Szurdokpüspöki között is vízátfolyás nehezítette a közlekedést egy szakaszon. Az esőzés keddről szerdára sem hagyott sokkal alább, így a pálosvörösmarti patak önmagát meghazudtolva hömpölygött.

Mint azt korábban megírtuk, a katasztrófavédelem is beszámolt azokról az esetekről, ahol be kellett avatkozniuk Hevesben. Nagy Csaba vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő közölte portálunkkal, a heves esőzés miatt kedden késő este kilépett a medréből a Rédei-Nagy-patak Gyöngyöspatán, és elárasztotta a Hegyalja utcát, körbevéve tizenöt házat. A víz az épületekbe nem, csak az egyik ingatlan pincéjébe tört be. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók egy gyermeket kimenekítettek az egyik házból és átadták a szüleinek. Az egység kiszivattyúzta a vizet az egyik ingatlan elárasztott pincéjéből. A patak éjfél előtt visszahúzódott medrébe.

Kékestetőn is kétszer annyi csapadék esett, mint egy átlagos napon, így megdöntve a rég felállított rekordot. A meteorológiai szolgálat egyik mérőállomása ugyanis 122 milliméternyi csapadékot mért az ország legmagasabb pontján, ezzel pedig maga mögé utasította a régi rekordot – 120 millimétert –, amit 1951-ben, a Somogy vármegyei Homokszentgyörgy-Mariettapusztán mérték.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában