Helyi közélet

2024.03.26. 12:28

Parkoló felújításával készülnek a rendezvényekre Szilvásváradon

Kutyakiállítás és fogathajtó világbajnokság is lesz a településen, ezért javítják föl az Akácos parkolót.

Tóth Balázs

Az elmúlt években folyamatosan romlott az Akácos parkoló állapota, így az idei nagyobb események miatt már most elkezdődött a terület rendbetétele, számolt be róla Szilvásvárad honlapján Szaniszló László polgármester.

Már elkezdték a munkálatokat
Forrás: Szilvásvárad Önkormányzat honlapja

Ahhoz azonban, hogy szilárd burkolatot kapjon a több mint négyezer négyzetméteres parkoló, több száz millió forintra lenne szükség (csapadékvíz-elvezetést, szegélyeket, burkolt felületeket kellene építeni). Mivel ekkora mértékű forrás nem áll a település rendelkezésünkre, így egy köztes megoldással alakítanak ki megfelelő színvonalú, 200 gépjármű befogadására alkalmas területet.

A nettó 20 millió forintos munka ellenértékét az önkormányzat saját erőből fedezi. A beruházás része az Akácfa utcai parkoló rendbetétele is. A fejlesztés a húsvéti hosszú hétvégére el is készül, ezáltal sármentes parkolóhelyeket biztosítva a községbe érkező kirándulók részére.

Szaniszló László elmondta, a murvás parkolókban már csütörtökön és pénteken elkezdték a munkát, s még egy-két napig csinálják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában