Vádemelés

2022.05.24. 09:33

Börtönbe mehet a fejszenyéllel gyilkoló tatabányai szörnyeteg

A férfi ittasan egy szóváltást követően sújtott le a fejszenyéllel, de nem ez volt az egyetlen brutális bántalmazása. Pár nappal később szintén fejszenyéllel gyilkolt.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki 2021 márciusában Tatabányán egy fejszenyéllel úgy bántalmazott két sértettet, hogy közülük az egyik a kórházban életét vesztette. Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy a főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a vádlottal szemben börtönbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

A vádirat szerint, az ittas állapotban lévő férfi 2021. március 12-én a délutáni órákban Tatabányán előzetes szóváltást követően egy 60 centiméter hosszúságú fejszenyéllel a fején és testszerte megütötte a sértettet, akinek a bántalmazás következtében életveszélyes koponyasérülése keletkezett. A férfi ezen túlmenően 2021. március 27-én az esti órákban egy másik sértettet bántalmazott, mert az engedély nélkül elvitte a gépjárművét, amit összetört. A vádlott ököllel és fejszenyéllel hosszabb időn keresztül a fején, és testszerte ütötte a sértettet, akinek ennek következtében koponyaűri vérzéses sérülése keletkezett és a kórházba szállítást követően elhalálozott.

A főügyészség a férfival szemben halált okozó testi sértés bűntettének, valamint életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetése miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!