Madártávlat

2022.05.27. 15:32

Helikopterről ellenőrizték a rendőrök az M1-est, 28 sofőr kapott bírságot

Az M1-es autópálya hatalmas forgalmat bonyolít le, a sebesség miatt pedig a bekövetkezett baleseteknél nagyobb a kockázata a súlyos sérülésnek. Ezért fontos a szabályok betartása.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei kiemelt figyelmet fordítanak az M1-es autópályán közlekedőkre. A balesetek megelőzése érdekében folyamatosan szűrik ki a forgalomból a szabálytalankodó gépjárművezetőket.

Az egyenruhások továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a vontatásra és a járművek terhelésére vonatkozó szabályok betartására, az előzési szabályokat megszegők és a menet közben mobiltelefonozó sofőrök kiszűrésére. Hogy még hatékonyabb legyen az ellenőrzés, május 26-i akciójukban a rendőrök ismét bevetettek egy helikoptert így a levegőből is nyomon követhették a közlekedést.

Az ellenőrzés fókuszában ismét a járműszerelvények álltak, az egyenruhások fokozott figyelmet fordítottak az általuk elkövetett szabályszegésekre, elsősorban az előzési tilalom megszegésére. Tették mindezt azért, mert a kamionokkal történő előzés az autópályákon fokozott baleseti kockázatot jelent, ezért a szabályokat megsértő 17 járművezetővel szemben ezúttal is szankciót alkalmaztak, részükre helyszíni bírságot szabtak ki. Egyéb szabálysértés miatt, 11 esetben került helyszíni bírság kitöltésre – adta hírül a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!