Lángok csaptak fel

2022.06.25. 15:45

Képeken a kilométeres tűz: a fél városon át égett a töltés Tatabánya szívében

A nagy területen, hosszan pusztító tűz miatt a tatabányaiak mellett komáromi, bajnai és nyergesújfalui katasztróvavédők is rész vesznek az oltásban.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Sárberektől egészen a a Győri út végéig lángra kapott a vasúti töltés száraz aljnövényzete Tatabányán június 25-én, szombaton délután. A helyszínre, annak kiterjedése miatt nagy erőkkel vonult ki a katasztrófavédelem, akikhez 14.15-kor érkezett a bejelentés. A tatabányai tűzoltók mellett komáromi, bajnai és nyergesújfalui egységek is felvették a harcot a lángokkal szemben – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelem.

Információink szerint a vasút mellett a környékbeliek észlelték elsőnek, és a tűzoltók értesítése után el is kezdték oltani a lángokat lehetőségeikhez képest vödrökkel. A helyszínen a zajvédő fal több eleme is a tűz martalékává vált. Az oltást az élénk szél is nehezíti.

A tűz a vasúti forgalmat is akadályozza. Az érintett szakaszon a vonatok megengedett sebességét 40 kilométer/órára csökkentették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!