Oktatás

2022.06.25. 17:40

Elutasító levelet kaptak a szülők, ingázhatnak a gyerekek: nem lesz iskola Kömlődön

W. Zs.

A Hegyháti-iskola is felmerült oktatási helyszínként

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Májusban adtunk hírt róla, hogy felcsillant a remény a helyi általános iskola újraindításával kapcsolatban. Elsősorban a tanköteles korúak szülei örülhettek, hogy hosszú idő után az ő gyermekeik végre a településen járhatnak majd általános iskolába. 

Miként arról már több ízben is beszámoltunk, 2018-tól szűnt meg a Perczel Mór emeletes intézményében az oktatás, amelynek egészen egyszerű oka volt. Az egyre csökkenő gyermeklétszám indokolta, hogy bezárja kapuit az oktatási intézmény.

Most, négy évvel később újra tárgyalnak az érintettek: a szülők, az önkormányzat és a tankerület, hogy a következő tanévre mindenki számára kedvező megoldás születhessen. Több opció is felmerült az ideális helyszínnel kapcsolatban, hogyan lehetne gazdaságosan üzemeltetni az iskolát. 

A közelmúltban alakult egy zárt csoport a közösségi oldalon, ahol rendre olvashatóak a legfrissebb fejlemények. Nyolc gyermek képviselője összefogott, hogy ha egy osztállyal is, de induljon újra a kömlődi oktatás. 

A következő lépés a szülők részéről egyértelműsítette a szándékot: ugyan beíratták a gyermekeket a környei anyaintézménybe, de feltüntették a dokumentumon a kömlődi székhelyet. Ezután nem volt mit tenni, csak várniuk kellett arra, hogy a tankerület jóváhagyja a szándékot. 

Legfrissebb információink szerint a napokban érkezett egy levél a környei iskolától, amelyben elutasították az újraindítási kérelmet. A Tatabányai Tankerületi Központ döntése értelmében a szülőknek nincs további teendője a beíratással kapcsolatban. Az ügyben érintett tanköteles gyermekek minden szülői törekvés ellenére a szomszéd településre járnak majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában