Eloltották

2022.06.25. 20:00

Füstben úszott Tatabánya: hatalmas területen lángolt a várost kettészelő vasúti töltés (képek)

A kora délután gyulladt tüzet estére sikerült megfékeznie négy település tűzoltóinak.

Kemma.hu

Forrás: Borbély József

Mint arról korábban beszámoltunk, június 25-én, szombaton kora délután lángra kapott a száraz aljnövényzet a Tatabányát kettészelő vasútvonal mentén. A tűz az alsógallai vasútállomástól egészen a város másik végében lévő Győri út–Rákóczi Ferenc út kereszteződésig pusztított, kiterjedése miatt a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítása mellett 4 katasztrófavédelmi egység dolgozott az eloltásán.

A tűz miatt Sárberekben és az alsógallai garázssoron fordult komolyabbra a helyzet, több helyen vissza kellett bontani a zajvédő falat, ami néhány helyen porig égett. A tatabányai, komáromi, bajnai és nyergesújfalui tűzoltóknak végül 18 órára sikerült megfékezniük és eloltaniuk a lángokat.

Ég a vasúti töltés, hatalmas tűz Tatabányán
Füstben úszott a város Óvárostól Újváros végéig (Forrás: Borbély József)

Később, nem sokkal 19 óra előtt egy visszagyulladás miatt a tatabányai tűzoltóknak újra ki kellett vonulniuk a helyszínre. A tűz a vasúti forgalmat is akadályozta: az érintett, több kilométeres szakaszon a vonatok megengedett sebességét 40 kilométer/órára csökkentették az oltás idejére. A tűz keletkezésének oka egyelőre nem ismert, azt egy esetleges tűzvizsgálat derítheti ki – tudtuk meg a megyei katasztrófavédelemtől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!