Vádemelés

2022.06.27. 08:06

Videó: kamionos és targoncás kitervelt akciója okozott kárt az esztergomi cégnek

A két férfi elhatározta, hogy ellopja a tartályokat, ezért egy tervet is kiötlöttek, amit végül sikeresen meg is valósítottak. Most vádat emeltek a tolvajokkal szemben.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Lopás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik összehangolt tevékenységükkel IBC tartályokat loptak Esztergomból. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság az elkövetőkkel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetést szabjon ki, valamint kötelezze őket a sértett kárának a megtérítésére.

A vádirat szerint a targoncavezető férfi a munkáltatója esztergomi telephelyén anyagmozgatási  feladatokat végzett. A kamionsofőr férfi rendszeresen szállított  el hulladékot a telephelyről. A telephelyen  IBC tartályok voltak, amelyeket a cég továbbértékesített, vagy hulladék illetve desztillált víz tárolására használt.

A két elkövető az IBC tartályok ellopását  beszélték meg. Az egyik férfi  2021. július 30-án délelőtt a targoncával az egyik oldalsó, hulladékot tároló épületbe  8 darab IBC tartályt vitt be, ezzel a lopást készítette elő. A teherautó vezetője 2021. július 30-án délben érkezett a kamionnal a telephelyre azért, hogy onnan  hulladékot  szállítson el. A sofőr a kamionnal szorosan odaállt az épülethez, a  társa a targoncával  a tartályokat kihozta és felrakta a pótkocsira. Ezután rakták meg az elkövetők a kamiont hulladékkal. A kamion ezután a telephelyet a lopott IBC tartályokkal és a szállított hulladékkal elhagyta. A bűncselekmény elkövetési értéke 371 ezer 925 forint, amely nem térült meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!