Nem sajnálta

2022.06.29. 18:34

Fröccsel locsolkodott, biztonsági őrt bántalmazott egy férfi a tatabányai büfénél (videó)

A férfi kisfröccsöt rendelt a vasútállomásnál lévő büfében. Az italt végül nem itta meg. A biztonsági őrrel is kötözködött, majd a közbelépő nőt leöntötte a pohár tartalmával.

Szász Dalma Kitti

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A garázdaság vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki kisfröccsel öntött le egy nőt, a biztonsági őrt pedig a ruhájánál fogva megrángatta a tatabányai vasútállomásnál lévő büfé előtt. Mindezt biztonsági kamera rögzítette. Az ügyészség most a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség szóvivője ismertette hírportálunkkal a vádiratot, amely szerint  a férfi 2021. október 30-án a tatabányai üzletház büféjénél a nyitott kiszolgáló ablakon keresztül 2 kisfröccsöt kért, ezért egy marék aprópénzzel kívánt fizetni. Az aprópénz kiszámolásával kapcsolatban a férfi vitába keveredett az eladóval, akit hangosan és trágárul szidalmazott. Az eladó a kisfröccsöket kiadta, majd a kiadó pult ablakát becsukta. Ekkor a férfi a kiadó pult ablakára ütött, igaz, ezzel kárt nem okozott.  

A hangoskodásra a büféhez ment a biztonsági őr, aki felszólította a férfit a távozásra. Az elkövető agresszívan lépett fel, felé nyúlt, majd a biztonsági őr segítségére érkező nőt a fröccsel leöntötte, a műanyag poharat is felé dobta, de nem találta el őt.

A férfi kiabált és őrjöngött, mire a biztonsági őr ismételten távozásra hívta fel. A férfi ekkor  megrángatta az őr pulóverét, aki erre a férfit gázspray-vel lefújta. Ezzel sikerült rábírnia őt, hogy távozzon a helyszínről. Az elkövetőről kiderült, hogy többszörös visszaeső, 2021. október 11-én szabadult testi sértés és más bűncselekmények miatt kiszabott 3 év fegyházbüntetésből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!