Baleset

2022.07.02. 18:23

Tragédia: öntözővíz-tározóba fulladt egy 13 éves fiú Száron

Nyári munkára, illetve nyaralásra érkezett rokonaikhoz Tatabányára két kiskorú gyermek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ormosbányáról. A 13 éves fiú öntözővíz-tározóba fulladt a Fejér megyei Száron. 15 éves lánytestvérének állapota kritikus.

Szász Dalma Kitti

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Június 29-én este 9 óra 15 perckor Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat korábbi elnöke feltöltött egy tragédiával kapcsolatos videót Facebook-oldalára, amely valósággal felrobbantotta az internetet. 

A volt elnök egy szörnyű tatabányai tragédiáról számolt be, amely egy borsodi családot érint. Mint kiderült, a két ormosbányai gyermek nyaralni jött Tatabányára nagyszüleikhez. Azonban a két kiskorú egy „bányatóhoz” ment fürdeni, vízbe fulladtak – részletezi a videóban Kolompár Orbán, aki kitér arra is, hogy a család mélyszegénységben él és jelenleg még arra sincsen lehetőségük, hogy a gyermekeket hazaszállíttassák Ormosbányára, hogy méltó módon vehessenek búcsút tőlük. 

A videóban Kolompár két gyermek haláláról beszélt. Később kiderült, egy 13 éves fiú fulladt Száron egy öntözővíz-tározóba, lánytestvére életéért pedig az orvosok küzdenek. 

Megkeresésünkre az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, hogy Komárom-Esztergom megyében nem történt ilyen, vagy ehhez hasonló tragédia a közelmúltban. Ekkor felkerestük a videó készítőjét, Kolompár Orbánt, akitől megtudtuk, hogy a tragédia kedden történt, és nem Tatabányán, hanem Száron. 

Sebestyén Mária alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, június 28-án kora délután Száron, egy gyümölcsös területén több fiatal a közeli öntözővíz-tározóba ment fürdeni, majd ketten a víztározó sekélyebb részén elmerültek a vízben.

A segítségükre sietők kiemelték a 13 éves fiút és a 15 éves lányt. Ezt követően próbálták meg őket újraéleszteni, amit az időközben helyszínre érkező mentők tovább folytattak. A fiatalokat ezután szállították kórházba. A fiú életét azonban már sajnos nem tudták megmenteni, még aznap délután meghalt. 

A szóvivő hozzátette, hogy a lány állapota jelenleg kritikus. Az eset körülményeit a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárásban vizsgálja. 

Mint a feol.hu írta, Németh Norbert, szári polgármester is megszólalt a tragédiával kapcsolatban.

– Fogalmam sincs, hogyan történhetett... A körülbelül 80 hektáros gyümölcsösbe minden évben rengeteg munkás érkezik, mivel sok kézi erő kell ahhoz, hogy leszedjék a meggyet, de ilyen tragédia még soha nem történt. Ötletem sincs, hogy miként jutott eszükbe belemenni a mély, és ebből adódóan hideg vízbe. 

Természetesen minden víztározó legális, öntözésre használják és fizikai határ védi, magyarán körbe van kerítve, de mivel ezek a munkások ott dolgoztak, ezért hivatalosan tartózkodhattak a területen. Megkérnék nyomatékosan mindenkit, hogy a víztározóba ne fürödjenek! Vigyázzunk egymásra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában