Térfigyelő

2022.08.07. 14:02

Tucatnyi új kamera figyeli a tatabányaiakat, rendszámfelismerő is van köztük

Tatabánya közgyűlése a bűnmegelőzés hatékonyabbá tétele, a bűnözés visszaszorítása érdekében döntött arról, hogy 3 helyszínnel is bővíti a városi térfigyelő kamerarendszert.

Kemma.hu

Forrás: Tatabánya MJV/Facebook

A város közgyűlése még áprilisban döntött, így most három helyszínnel is bővülhetett a térfigyelő rendszer. Mostantól az Ipari parkban a Bécsi út – Orgonás út körforgalomnál öt, a Környei úton a Rákóczi Ferenc utca – Bécsi út kereszteződésében három, az Erőműi lakótelepen a Környei úti buszfordulónál pedig négy kamera figyeli és segíti majd betartani a rendet a megyeszékhelyen – számolt be a fejlesztésről közösségi oldalán a város.

A szakemberek mindhárom helyszínre rendszámfelismerő kamerákat is telepítettek, amelyek feladata az átmenő bűnözés nyomon követése, a közbiztonság növelése lesz. 
A fejlesztéssel a Környe felől érkező és a Környe felé közlekedő járműveket rendszám alapján is össze tudják majd vetni a rendőrség körözési listájával, így is segítve a bűnmegelőzési és bűnüldözési munkát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!