Barátkoztak

2022.08.10. 08:46

Vodkát és sört vetettek vele a tatabányai kúton, majd kifosztották a padon (videó)

Lenyúlták a pénzét, a bankkártyáját, a mobilját, az óráját, de még a hátizsákját is. Végrehajtandót és felfüggesztettet kaphatnak.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A kifosztás és a bankkártya felhasználásával elkövetett csalás miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a két nővel és egy fiatalkorú férfival szemben, akik előbb italt vásároltattak az ittas sértettel, majd elvették tőle az értékeit – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a két nő és a fiatalkorú 2021. május 5-én a késő esti órákban ismerkedett meg a már ittas sértettel. Az elkövetők még azon az éjszakán, 10 perccel hajnali 1 előtt megjelentek vele egy tatabányai benzinkúton, ahol vodkát és több doboz sört vetettek a sértettel.

Már ott, a benzinkúton elhatározták, hogy elveszik a sértett értékeit. A vásárlást követően egy közeli padra ültek, ahol együtt iszogattak leendő áldozatukkal. Az egyre részegedő sértett itt a földre, közvetlenül maga mellé tette a pénztárcáját. Amikor pedig az alkoholtól már öntudatlan állapotba került, akkor csapott le a trió.

Az egyik nő a sértett pénztárcájából kivett egy bankkártyát,  a másik nő pedig 30 ezer forint készpénzt, de eltette a gyanútlan férfi 50 ezer forint értékű mobiltelefonját is. A fiatalkorúnak mindeközben megtetszett a sértett kezén lévő 7 ezer 500 forintos karóra, így azt az egyik nővel levetette, majd eltette. De itt még nem volt vége a kifosztásnak, a másik nő ugyanis magához vette a sértett 3 ezer forint értékű hátizsákját is.

Az elkövetők ezután távoztak a helyszínről, magára hagyva a sértettet a padnál. Másnap aztán közös elhatározással költekezni indultak. Egy tatabányai dohánybolthoz mentek, ahol az egyik nő a sértett bankkártyájával 5 ezer 40 forint értékben dohányárut vásárolt. Az elkövetők ezután átmentek egy másik dohányboltba, aho ugyanez a nő  5 ezer 220 forintért vásárolt.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság az egyik nőt végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra, a másikat és a fiatalkorú férfit végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje, a próbaidőre pedig rendelje el a pártfogó felügyeletüket. Indítványozta az ügyészség azt is, hogy a bűncselekménnyel szerzett vagyongyarapodást a bíróság az elkövetőktől vonja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!