Program

2022.08.12. 20:27

Óvodások és iskolások fogadására készül új foglalkozásaival a Tatabányai Múzeum

Az intézmény megújult múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várja majd az óvodai és általános iskolai osztályokat.

S. G.

Múzeumok éjszakája korábbi rendezvényén az 1920-as osztályterem

Forrás: Tatabányai Ipari Múzeum

 A Bányászati és Ipari Skanzenben az óvodás, kisiskolás és felső tagozatos korosztályt egyaránt várja a Mesterségek dicsérete című foglalkozás, és annak keretében a cipész és a pékműhely. A gyerekek pedagógusaik előzetes bejelentkezése után részt vehetnek egy korhű tanórán is, ahol az 1920-as és 1960-as évek osztálytermébe csöppenhetnek. Itt nyelvtan, irodalom, ének, közösségi foglalkozásokat tartanak nekik a szakemberek keddtől péntekig 9 és 14 óra között – adta hírül közösségi oldalán az intézmény.

Az intézmény központi telephelyén, a Szent Borbála téren az állandó kiállítások várják a fiatalokat ugyanebben az idősávban. Óvodások, kisiskolások részt vehetnek az állandó kiállítás egy tetszőlegesen választott korszakához kapcsolódó foglalkozáson.

Érdekes lehet a gyerekeknek az őskor mellett a római, a honfoglalás kor, vagy a bányászat története. Nevezetes ünnepek mellett betekintést nyerhetnek a régészet világába is, s akár elmélyedhetnek a különböző történelmi korokban is.

A felsősök számára ezeken túl múzeumi órákat is szerveznek például az alábbi témákban: az emberré válás nyomai az Által-ér völgyében, a bányászat története Tatabányán, élet az elődtelepüléseken, etnikai változások Komárom vármegyében a 18. században, a németek kitelepítése Tatabánya elődtelepüléseiről.

Guzmicsné Miklós Márta múzeumpedagógus a foglakozásokon való részvételi szándékot legalább egy héttel korábban várja a 30/46-20-319-es telefonszámon és a [email protected] e-mail címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában