El akart bújni

2022.08.16. 12:29

Ítéletre vár a Kisigmándnál fogott embercsempész: a szántóföldre menekült az M1-esről

Három migránst a csomagtartóban, ötöt az utastérben szállított. A sztrádán állították meg a rendőrök, de elszaladt.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Az embercsempészés miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a román állampolgárságú férfival szemben, aki ellenőrzés közben kiugrott a gépkocsiból, és a szántóföldön próbált elbújni a rendőrök elől – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a férfi március 23-án hajnalban Magyarország területén, a magyar-szerb államhatár közelében, egy erdős, elhagyatott helyen összesen 8 illegális migránst vett fel az autójába. Hármójukat ráadásul a csomagtartóban helyezte el.

A férfi feladata az volt, hogy utasait anyagi haszonszerzésből a magyar-osztrák államhatár közelébe szállítsa az államhatár jogellenes átlépése céljából. Az embercsempésznek a megbízója egy mobiltelefont is adott, abból a célból, hogy annak segítségével utasításokat adhasson neki a haladás irányára vonatkozóan.

A rendőrök március 23-án 9 órakor az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán a 85. kilométerszelvénynél akarták ellenőrizni az embercsempész által vezetett kocsit. A férfi azonban az előtt, hogy teljesen lefékezte volna az autót, kiugrott belőle, majd a pálya jobb és bal pályatestén keresztül elmenekült a helyszínről.

A nyomozók a férfit Kisigmánd külterületén, a szántóföldek között lévő földúton fogták el. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy amennyiben az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy a Komáromi Járásbíróság a férfit 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 5 év kiutasításra ítélje, a lefoglalt mobiltelefont pedig kobozza el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!