Csinálta a balhét

2022.08.17. 08:15

„Most meghaltok!” – baltával és késsel fenyegetőzött Tatabányán egy férfi

A megalapozott gyanú szerint az elkövető korábban is súlyos testi sértés kísérelt meg és rongálást követett el, ezért erőszakos többszörös visszaesőnek minősül.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki baltával és tapétavágó késsel hadonászott – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Az indítvány szerint megalapozott a gyanú arra, hogy férfi augusztus 13-án egy tatabányai dohányboltnál ittas állapotban egy négyfős társasággal kötekedett. Egy nőt ütött meg, aki emiatt a földre is esett. A megütött nőt azzal fenyegette meg, hogy hozza egy baltát és levágja a fejét.

A bolt előtt két férfi sietett a nő segítségére, őket az elkövető szintén azzal fenyegette meg, hogy levágja a fejüket, ezután valóban kivett az autójából egy fejszét, és azzal ijesztgette a társaságot. A férfi hadonászott, miközben azt üvöltötte:

Most meghaltok!

Rövid idő elteltével a férfi ismét kiabálni kezdett, ezért többen köré álltak. Az elkövető ekkor egy tapétavágó késsel az egyik férfi nyaka irányába vágott, miközben azt kiabálta neki:

Most meghalsz!

A sértett férfi mindeközben a nyaka elé tette a kezét védekezés céljából, ezért a kés azon 8 napon belül gyógyuló sebet ejtett. A cselekmény azonban alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására is.

balta tapétavágó kés dohánybolt
A balta után ez a tapétavágó kés is került elő
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A megalapozott gyanú szerint az elkövető korábban, még július 27-én más sértettek sérelmére  súlyos testi sértést kísérelt meg elkövetni, valamint és rongálást követett el, emiatt erőszakos többszörös visszaesőnek minősül.

Az indítvány tárgyában a Tatabányai Járásbíróság augusztus 15-én, hétfőn ülést tartott, azon az elkövetőt meghallgatta, majd meghozott végzésével elrendelte a férfi letartóztatását egy hónapra, hogy megakadályozza a bizonyítás megnehezítését és a bűnismétlés lehetőségét. A végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövető és védő pedig fellebbezést jelentett be – tudtuk meg dr. Rácz Vandától, a Tatabányai Törvényszék helyettes sajtótitkárától.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!