Ítélet

2022.08.17. 11:30

Sokkoló féltékenység Esztergomban: vasvillával és kertitörpével zúzott a nő (fotók)

A féltékenység nem nagyon ismert határokat Esztergomban. Volt élettársa kocsiját rongálta meg többször a begőzölt nő.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint az Esztergomi Járásbíróság kétrendbeli rongálás bűntette és rongálás vétsége miatt jogerős büntetővégzésében 375 ezer forint pénzbüntetést szabott ki arra a nőre, aki egy kertitörpével és vasvillával verte szét a volt élettársa által használt gépkocsikat. 

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a nővel  szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, továbbá a vasvillát, mint az elkövetés eszközét kobozza el.

A vádirat szerint az elkövető és a férfi több évtizeden át éltek élettársi kapcsolatban, amelyből közös gyermekeik is születtek. Az élettársi viszony azonban megromlott, a férfi új párkapcsolatot létesített, amit a nő nem tudott feldolgozni. A férfi két olyan gazdasági társaság képviselője, amelyek tulajdonát képezi a személygépkocsi és a tehergépkocsi.

Az elkövető féltékenysége miatt 2021. június 15-én az Esztergomban leállított személygépkocsi motorházának tetejét egy kerti törpével megrongálta, a szélvédőjét betörte, ezzel összesen 506 ezer 224 forint kárt okozott. A nő 2021. szeptember 10-én Esztergomban ismét megrongálta a személygépkocsit oly módon, hogy a gépkocsi első szélvédőjét  vasvillával betörte, a motorháztetőt és a kocsi bal oldalát megszúrta és összekarcolta, ezzel összesen 925 ezer 983 ezer forint kárt okozott. A nő 2021. június 16-án Esztergomban a tehergépkocsi szélvédőjét és vezető oldali ablakát egy lapátnyéllel betörte, valamint letörte mindkét visszapillantó tükröt is, ezzel összesen 365 ezer 687 forint. Az elkövető valamennyi kárt megtérítette a sértetti képviselő részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!