Ünnep

2022.09.24. 20:38

Fergeteges volt a hangulat a vértesszőlősi szüreti felvonuláson (fotók, videó)

A jubiláló Jenei Kávézóig vonult a menet a tájháztól.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Sugár Gabi

Testvértelepülésekről is érkeztek látogatók a hétvégén megrendezett szüreti mulatságra. A tájház előtt gyűlt össze a falu apraja-nagyja, hogy részt vehessen a színes őszi programon. A viseletekbe öltözött hagyományőrző csoportok gyűrűjében köszöntötte a polgármester, Nagy Csaba a résztvevőket, akik között ott voltak a Németországból, Muhr am See-ből érkezett delegáció tagjai is. Húszéves partnerkapcsolati együttműködést újítottak meg. A jövőben a fiatalokat bevonásával szeretnék mélyíteni egymás kultúrájának, közösségeinek megismertetését. 

A romániai Gyimesbükkről is érkezett delegáció, tagjaival a hétvégén írták alá az együttműködést. Tízéves kapcsolatot tereltek így hivatalos útra. 
A polgármester köszöntötte a településen negyven esztendeje tevékenykedő Jenei Kávéház alapítóját, Jenei Ferencnét, valamint díszoklevelet adományozott számára. 

Fellépett a mazsorett együttes, a helyi dalkör és táncegyüttes is. A látványos zenés menetet sokan kísérték a falu utcáin, majd este bál zárta a mulatságot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában