Vonulás

2022.09.27. 07:30

Fotókon a durva hétvége: nagy balesetekhez, tüzekhez vonultak megyénk lánglovagjai

Balesetek és tűzesetek adtak munkát megyénk lánglovagjainak az elmúlt napokban. A helyszíni beavatkozásokról Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnagy, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője tájékoztatta hírportálunkat.

Sz. D. K.

Forrás: Tatabánya HTP

Ahogyan arról korábban már beszámoltuk: tűz keletkezett egy hulladéklerakóban, Oroszlány külterületén péntek délelőtt. A helyszínen mintegy ötven négyzetméteren égett a felhalmozott szemét. A tatabányai hivatásos és oroszlányi önkormányzati tűzoltók vízsugarak segítségével – munkagépek közreműködésével – eloltották a lángokat. Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnagytól, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivőjétől megtudtuk, hogy a helyszínre érkeztek a tatabányai hivatásos és az oroszlányi önkéntes tűzoltók is. A katasztrófavédelmi mobil labor a helyszínen méréseket végzett, a levegőben veszélyes anyag – határértéken felüli – jelenlétét nem mutatták ki. 

Másnap árokba borult, és a tetején állt meg egy személyautó Környe határában, a Vértessomló felé vezető úton. A műszaki mentést a tatabányai hivatásos, az oroszlányi önkormányzati és a környei önkéntes tűzoltók végezték. Az egységek áramtalanították a járművet, láncfűrésszel megtisztították az autó környezetét, majd abból feszítővágók segítségével egy embert szabadítottak ki, akit a mentőszolgálat munkatársainak átadtak. A mentés idejére az érintett útszakaszt lezárták.

Ezt követően, ahogy korábban megírtuk: egy személyautó belső része gyulladt ki egy dorogi ház garázsában, a Tömedéki dűlőben szombat este. Az oltást az ott tartózkodók megkezdték. Az esztergomi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor lánggal égés már nem volt, az izzó részeket vízsugárral eloltották, majd átszellőztették a garázst.

Majd vasárnap baleset helyszínére kellett vonulniuk a lánglovagoknak. A sajtóreferens elmondta, hogy három személyautó ütközött össze az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 60-as kilométernél, Tatabánya térségében. A baleset során egy Győr irányában közlekedő személyautó a szemközti forgalmi oldalon közlekedő járműbe csapódott, amely az ütközés következtében a zajvédő falba ütközött. 

Mint kiderült, a becsapódás következtében a járműben utazó négy emberből ketten a járműbe szorultak, míg a balesetet okozó gépkocsi felborult. A tatabányai hivatásos tűzoltók a műszaki mentési munkálatok során a két beszorult sérültet feszítővágó segítségével kiszabadították, a járműből kiemelték és a mentőszolgálat munkatársainak átadták őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!