Állatkínzás

2022.09.28. 14:40

Embertelen körülmények közt tartotta a gyönyörű kutyákat a somlói állatkínzó (helyszíni fotók)

Az ebek közül volt olyan, amelyik el is pusztult, mert nem bírta elviselni a borzasztó állapotokat.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Állatkínzás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte azt a  nőt, aki olyan körülmények között tartotta a kutyákat, hogy azok maradandó egészségkárosodást szenvedtek és volt amelyik el is pusztult közülük. 

Állatkínzó, állatkínzás Vértessomlón
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a vértessomlói nő 2019. december 11-ét megelőző hetekben az ingatlanán 34 kutyát tartott különböző épületrészekben, karámokban, ideiglenes jellegű határolóelemekkel elkerített területeken olyan körülmények között, amelyek a kutyák tartására nem alkalmas. 

Állatkínzó, állatkínzás Vértessomlón
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A nő a kutyáknak a téli hideg elleni védelmet nem biztosította, a kennelek az állatoknak szűkek, talajuk sárral borított volt, a kutyák a sárban lábszárközépig jártak, amely természetellenes, nehézkes mozgásra kényszerítette az ebeket. Emiatt a kutyáknál ízületgyulladás alakult ki, kötőhártyáik begyulladtak. 

Állatkínzó, állatkínzás Vértessomlón
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Egy hazai állatvédő férfi azután tett feljelentést, hogy külföldiek egy csoportja rejtett kamerával videófelvételt készített a kutyák tartásáról, amelyet neki megmutatott. Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette, adta hírül a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!