Szívből szólt

2022.10.02. 08:24

Ezt hallanod kell! Dalra fakadt a tatabányai Óriáskórus a zene világnapján (videó+képek)

A kórusok a város több pontján is feltűntek október 1-jén, szombaton.

S. G.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A megyeszékhely művészeti közösségei sorában számos kórust is jegyez. A zene világnapján, vagyis október elsején, szombaton ezek a kórusok a város több pontján is feltűntek, hogy felhívják a figyelmet a délután öt órakor az Agoránál kezdődő programra, a tatabányai Óriáskórus produkciójára, és nem utolsósorban, hogy villámcsődületeik nyomán öröm fakadjon.

1975-ben Yehudi Menuhin hegedűművész – aki kedvezményezte a zene világnapjának létrejöttét – ezekkel a szavakkal köszöntötte a napot:

Szavakkal már nagyon sokszor visszaéltek, különösen a korunk társadalmában egyre növekvő tudatlanság következtében. A zene azonban továbbra is módot ad arra, hogy az emberek ma is megértsék egymást, amikor az emberiségtől a múlt előítéletei távolabb állnak, mint valaha, de megerősödve kerülnek előtérbe azok az örök értékek, amelyek mindig részét képezték bármely nép minden művészi megnyilvánulásának.

Ezen a napon igazi zenei csemegében lehetett részük a muzsikakedvelőknek. Már csak azért is, mert 18 órától a Tatabányai Black Diamond Big Band koncertezett a Vértes Agorájában, Kiss Kamilka közreműködésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában