Foci

2022.10.02. 21:25

„Hagytuk, hogy kiénekeljék a sajtot a szánkból” − a megye I.-ben már karácsony volt

Újra hibázott a Tata, döntetlenjével is növelte előnyét a Koppánymonostor az élen a megyei első osztályban.

Herczeg István

Már október elején karácsonyi hangulatban volt Nyergesújfalun a Bábolna

Forrás: 24 Óra

Fotó: N. Á.

A megyei első osztály 8. fordulóját rendezték a hétvégén, amelyen több meglepetés is született. Leginkább a Tata táti veresége tartozik ebbe a kategóriába. Wéber Roland csapata ugyan az utóbbi két tétmérkőzését elveszítette (a Zsámbék elleni megyei szuperkupa-döntőt, és az Esztergom elleni bajnokit), de így is a tabella második fokáról várta a Tát elleni meccset. A vezetést már korán meg is szerezte a Wéber-csapat Táton, de a második félidőben a Tát szépen játszva meg tudta fordítani a találkozót, így otthon tartotta a három pontot. 

A fiatalos Kecskéd a rutinos játékosokkal felvértezett Almásfüzitőt fogadta. Az első félidő nem hozott gólt, de a második már azzal kezdődött, így előnybe került a Kecskéd. Ezt nem sokáig tudta tartani Linczmaier László csapata, a vendégek egalizáltak, majd tíz emberrel játszva meg is óvták a döntetlent.

A Bábolna az első félidőben megszerezte a vezetést a Nyergesújfalu ellen egy ajándékgóllal, ám még két üreskapus szituációt is gólra válhatott volna, ám nem tette. Cserébe viszont Hajnal Róbert találatával még a szünet előtt egalizálni tudott a hazai csapat. Kicsit később ismét Hajnal volt a főszereplő, hiszen pirosat kapott, ám ahelyett, hogy összeesett volna a Darabos-alakulat, inkább felébredt, és kihasználva a bábolnai egyéni hibákat, meg is nyerte a meccset egy büntetőnek köszönhetően. 

Nem nagyon értjük, mi történik a Vértesszőlős csapatával, ám ezúttal ismét bravúrosan szerepeltek a Kiprich-tanítványok. Az előző fordulóban az első győzelmét megszerző Sárisáp már 3-1-re vezetett Vértesszőlősön, de hazaiak az 57. perc után négy gólt is szereztek, így végül 5-3-ra győztek, ami a forduló egyik meglepetése még akkor is, ha a Sárisáp is gyengén kezdte a szezont.

A Vértessomló ugyan az előző fordulóban kisiklott, de most Nagy Géza visszakormányozta a csapatot a helyes útra. A sereghajtó Környe ellen ugyan kötelező volt a három pont megszerzése, de ezt sikerült is abszolválni egy fölényes, 6-2-es sikerrel, ráadásul Kovács Sándor ollózása után vörösre tapsolták a tenyerüket a hazai szurkolók. A Vértessomló ezzel a második helyen áll, míg a Környe továbbra sem talál a helyes útra, és egyre nagyobb lesz a hátránya… 

A listavezető Koppánymonostor a múlt héten a Tatát megviccelő Esztergomot látta vendégül. A hazaiak jól futballozva megszerezték a vezetést, és bár hiába dominálták végig a mérkőzést, az Esztergom hősiesen játszott, és a végén egy büntetőből egyenlíteni tudott, így már négy pontot gyűjtött a két éllovas ellen Spóner József csapata. Öröm az ürömben a hazaiak részéről, hogy ezzel a döntetlennel is növelte a csapat az előnyét a tabella élén.

Eurotrade Solar Megyei I. osztály, 8. forduló

DG Tát SE–Tatai AC 2-1 (0-1)
Tát, vezette: Kreitl T. (Hegedüs P., Kun P. A.).
Tát: Iványi – Sáros, Varga (Budavári, 79.), Farkas, Tirpák, Dékány, Koller T., Putnoki (Szabó Á., 91.), Tillman, Páldi, Chrompota. Vezetőedző: Szabó Attila.
Tata: Szabó T. – Felső, Zuggó, Mészáros, Terplán, Bogár (Kisék, 68.), Györgykovács, Visnyovszki, Martonfi, Máté-Kovács, Hauzer. Vezetőedző: Wéber Roland.
Gólszerző: Visnyovszki (58. - öngól), Páldi (83.), illetve Zuggó (9. - büntetőből).
Jók: mindenki, illetve Máté-Kovács, Zuggó.
Szabó Attila: – Felforgatott kezdővel léptünk pályára a két belső védőm távollétében. Viszont a csapat megmutatta, hogy óriási erő van benne, és nagyon nagy az egység.  Nyugodtan mondhatjuk, hogy borítottuk a papírformát. Nagyon melós mérkőzés volt, kellett hozzá a szív. Csak gratulálni tudok a csapatomnak.
Wéber Roland: – Sajnos ismét egy olyan meccsen szenvedtünk vereséget, ahol simán nyernünk kellett volna. Lehetőségek tömkelegét hagytuk ki, ezt nem lehet büntetlenül megúszni. Gratulálok a Tát csapatának.

Wati-Kecskéd KSK–Almásfüzitői SC 1-1 (0-0)
Kecskéd, vezette: Erdélyi D. (Faragó Gy., Szajkó Á. A.).
Kecskéd: Grósz – Neckernusz (Molnár, 79.), Schmidt L., Greskó (Gyenes, 87.), Plotár, Kalóczkai (Vadkerti, 46.), Neukunft, Harsányi, Tomayer, Schmidt G., Dikasz (Czékmány, 81.). Vezetőedző: Linczmaier László.
Almásfüzitő: Németh – Berlik, Soós (Farkas, 56.), Szűcs, Bombicz, Kuzma, Bozori (Hajnal, 87.), Minárcsik, Makszimcsuk, Nagy, Torday. Technikai vezető: Lencse Balázs.
Gólszerző: Dikasz (46.), illetve Minárcsik (59.).
Kiállítva: Kuzma (66., Almásfüzitő).
Jók: Schmidt G., Schmidt L., Dikasz, illetve Bombicz, Szűcs, Makszimcsuk, Berlik.
Linczmaier László: – Minden pontot megbecsülünk, ezért is megdolgoztunk tisztességgel. Azt azért sajnálom, hogy a második félidőben a vendégeknek egy kapura lövésük volt, és azzal egyenlítettek. A gólunk után  eldönthettük volna a meccset, de hagytuk, hogy kiénekeljék a sajtot a szánkból.
Lencse Balázs: – Jó iramú mérkőzés volt, sok pontatlansággal fűszerezve. Az első félidőben több nagy gólhelyzetet is kialakítottunk, de nem tudtunk betalálni. A szünet után egy hiba után összezavarodtunk, de egy kis szerencsével egyenlíteni tudtunk. Szerintem igazságos döntetlen született.

Nyergesújfalu SE–Bábolnai SE 2-1 (1-1)
Nyergesújfalu, vezette: Katona B. M. (Szeibert P., Urbanics Á.).
Nyergesújfalu: Borsiczki – Kozák, Cseh, Hajnal R., Tóth (Fellegi, 86.), Vass (Takács E., 57.), Farkas, Mann (Antal, 94.), Balogh, Molnár A., Manga M. (Vida, 88.). Vezetőedző: Darabos Gábor.
Bábolna: Szabó B. – Szabó Á., Bognár, Soha, Hajnal P. (Hajnal K., 74.), Czeglédi, Takács K., Végh, Németh, Kiss (Nagy, 78.), Karvaj (Takács B., 86.). Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerző: Hajnal R. (44.), Mann (79. - büntetőből), illetve Czeglédi (12.).
Kiállítva: Hajnal R. (Nyergesújfalu, 53.)
Jók: Takács, Mann, Molnár A., illetve Bognár.
Darabos Gábor: – Megmutatta a csapatom a tartását, mert vesztett állásból, emberhátrányban sikerült kiharcolnunk a győzelmet.
Józsa Péter: – Mi több ajándékot adtunk, mint amennyit kaptunk, pedig még itt sincs a karácsony…

Vértesszőlősi SE–Sárisápi BSE 5-3 (0-2)
Vértesszőlős, vezette: Linn K. (Gabala Zs., Kis G. B.).
Vértesszőlős: Kovács – Dr. Veréb, Bognár, Hideg R., Polyák (Fekete, 46.), Szőke, Dombai, Jónás, Wágner (Kocsis, 78.), Nagy, Bencsik. Vezetőedző: Kiprich József.
Sárisáp: Sándor – Válent, Cserven, Papp (Berkeszi, 81.), Manger, Hamza (Sárközi, 75.), Jurásek J., Karcagi, Yousif, Marczinkó, Bojtor. Vezetőedző: Csapó Károly.
Gólszerző: Jónás (47.), Bencsik (57. - büntetőből), Dr. Veréb (61.), Dombai (75., 84.), illetve Manger (35.), Yousif (45., 53.).
Jók: Dombai, Szőke, Bognár, Dr. Veréb, illetve Yousif.
Kiprich József: – Teljesen megérdemelten nyertünk a második félidő alapján. Ott remekül futballoztunk, miután az elsőbe kicsit belealudtunk.
Csapó Károly: – Gólerősek voltunk elöl is, hátul is. Az első félidőben majdnem tökéletesen játszottunk, a második játékrész katasztrofális volt. Tudtuk, hogy pontrúgásból erősek a vértesszőlősiek, erre ezekből kaptunk három gólt. Gratulálok a Vértesszőlősnek, ők nem adták fel egy percre sem.

Vértessomlói KSK–Környe SE 6-2 (5-1)
Vértessomló, vezette: Drabon B. (Frank V. L., Marosi M.).
Vértessomló: Kalmár – Tóth (Murányi, 46.), Éliás, Erdei, Koller, Pető, Batin (Erl, 69.), Kovács K., Földi, Kovács S., Petőcz (Csernák, 55.). Vezetőedző: Nagy Géza.
Környe: Bódis – Jónás R., Mig (Jónás J., 46.), Zelenai (Nádudvari, 67.), Békefi (Babai, 46.), Szerencse D., Kántor, Patyi, Szerencse M. (Kerék, 46.), Szabó, Stefán (Veres, 67.). Játékos-edző: Zelenai Erik.
Gólszerző: Koller (6.), Kovács S. (11., 52.), Szerencse D. (öngól - 28.), Pető (30.), Batin (34.), illetve Kántor (16.), Patyi (49.).
Jók: mindenki, illetve senki.
Nagy Géza: – Egy jó iramú első félidő után egy felejthető másodikat produkáltunk, de ez is elég volt a sikerhez.
Zelenai Erik: – Az eredmény nem tükrözi a valóságot. Gratulálunk a Vértessomlónak.

Koppánymonostori SE–FC Esztergom 1-1 (0-0)
Koppánymonostor, vezette: Hegedüs R. (Patócs D., Kiss D.).
Koppánymonostor: Boros – Kalla (Hegedűs, 57.), Bilkó, Venczel (Fodor, 56.), Rába (Kovács, 86.), Csapó, Sallai (Korcsok, 53.), Dávid, Simonka (Alasztics, 70.), Valkó G., Tímár. Vezetőedző: Vigh László.
Esztergom: Monori – Németh (Molnár, 74.), Ribár, Várszegi D., Besey, Varga (Krausz, 46.), Gyebnár, Bereczki, Sándor, Bugjó, Ódor (Bokros, 66.). Vezetőedző: Spóner József.
Gólszerző: Csapó (54.), illetve Gyebnár (91. - büntetőből).
Jók: mindenki, illetve mindenki.
Vigh László: – Rengeteg helyzetet kidolgoztunk egy jól záró Esztergom ellen, de van az úgy, hogy nem jön a gól. A találkozó végén egy olyan büntetőt kapott az ellenfelünk, amit nem hiszek el… Nehéz mit mondani akkor, amikor végig támadjuk a mérkőzést, mégsem sikerül nyerni.
Spóner József: – Gratulálok a csapatomnak, időnként 120 százalékot nyújtva sikerült pontot szerezni a listavezető otthonában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában