Tájékoztatás

2022.10.04. 09:39

Közbeszólt az energiaválság: idén nem fogad vendégeket az Öreg-tavi Nagy Halászat

Az energiaár-növekedés jelentős többletköltséget jelent a tatai önkormányzatnak, ezért intézkedéseket kell tennie, melynek részeként elmarad a lehalászás köré épülő programkavalkád.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A város közösségi oldalán számolt be arról, hogy idén nem tud vendégeket fogadni az Öreg-tavi Nagy Halászat. Mint írják, az energiaárak ugrásszerű emelkedése a tatai önkormányzatot is erőteljesen érinti. Az előzetes számítások alapján 2022 végéig nagyságrendileg 100 millió forintos többletköltséget jelent a városnak az energiaár-növekedés. A városüzemeltetés biztonságának érdekében az önkormányzat számos olyan intézkedést tesz a következő időszakban, melyekkel pénzügyi megtakarítás érhető el. 

Hozzáteszik, hogy ennek részeként idén nem fogadja a vendégeket a hagyományos Öreg-tavi Nagy Halászat, ami közel 10 millió forintos megtakarítást jelent a város számára. A szervezők, az önkormányzat és a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. remélik, hogy a népszerű eseményre 2023-ban ismét sor kerülhet majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában