Segítségnyújtás

2022.10.04. 13:20

Drámai életmentés Dunaalmáson: rendezvényen kellett újraéleszteni egy idős nőt

A dunaalmási rendezvényen egy jelenlévő kórházi dolgozó kezdte meg az újraélesztést, amit a helyszínre érkező mentők folytattak, ami sikerrel végződött.

Kemma.hu

Forrás: MTI

Az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán adott tájékoztatást arról, hogy egy hagyományőrző összejövetelen vett részt az a 65 év körüli nő, akihez múlt héten kérték a mentők gyors segítségét. Az asszony férjével jelezte a szervezőknek, hogy nem érzi jól magát, majd hirtelen összeesett. Ekkor többen azonnal a beteg segítségére siettek, köztük egy kórházi dolgozó is, aki rögtön mentőt hívott és megvizsgálta a nőt, aki már nem lélegzett.

Mint írják, azonnal megkezdte az újraélesztését, amit a perceken belül helyszínre érkező mentők emelt szinten folytattak. Az életmentés az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően sikerre vezetett és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!