Van sapka, nincs sapka

2022.10.04. 18:16

Rács mögött maradnak a dorogi suhancok, mindenről egy sapka tehet

Egy férfi bejelentést a rendőrségen, hogy két ismeretlen bántalmazta, és erőszakkal elvették a sapkáját. A dorogi rendőrök elkapták a tetteseket, akiket le is tartóztattak.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírája hosszabbítsa meg annak a két férfinak a letartóztatását, akik a sértett férfitól a sapkát erőszakkal vették el –  dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Mint arról korábban beszámoltunk,  a férfi és társa április 3-án az esti órákban Dorogon, az utcán együtt múlatta az időt, majd egyikük egy üzletből szeszesitalt, élelmiszert és energiaitalt lopott  15 ezer 235 forint értékben. Az elkövetők ittak az alkoholból, majd a gyalogos vasúti átjáróban összetalálkoztak sértettel.  Emelt hangon cigarettát kértek tőle, majd egyikük pénzt is követelt. A sértett közölte, hogy sem cigarettája, sem pénze nincs.

A másik elkövető ekkor egy határozott mozdulattal megpróbálta levenni a sértettről annak sapkáját, ám a sértett azt megfogta. Ezután a két elkövető közös erővel próbálta meg kitépni a sértett kezéből a sapkát: az egyik férfi  megragadta a nyakát és ököllel az arcán megütötte. Ennek hatására a sértett az 1400 forintos sapkáját elengedte, amellyel az elkövetők a helyszínről elszaladtak. 

A rendőröknek mindössze 15 percre volt szükségükük ahhoz, hogy elfogják a 18 éves P. P-t és a szintén 18 éves T. Cs-t, akiket előállítottak a rendőrkapitányságra, ahol rablás bűntett, garázdaság és rongálás elkövetésének gyanúja miatt hallgatták ki őket. A dorogi rendőrök a sapkát lefoglalták. A letartóztatás elrendelését követően a nyomozó hatóság két másik bűnügyet egyesített a nyomozáshoz. 

Korábbi ügy miatt terelődött rájuk  a gyanú - A járőrök néhány órával korábban két fiatallal szemben intézkedtek, akik egy parkolóban verekedtek, autókat és táblákat rugdostak. A rendőrök előállították őket és rendzavarás miatt szabálysértési eljárást indítottak ellenük. A leírás alapján pedig azonnal tudták, hogy ezt a két férfit kell keresniük, így hát elindultak a felkutatásukra.

Az indítvány szerint az egyik férfi korábban, március 28-án délután egy tokodaltárói utcában parkoló személygépkocsi első szélvédőjét egy téglával betörte, amivel 66 ezer 294 forint kárt okozott. A férfi erőszakos cselekménye kihívóan közösségellenes volt, és alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A másik az volt, hogy az egyik férfi még március 19-én, a reggeli órákban az Esztergom, Kis-Duna sétányon a neki kölcsönadott, rábízott  159 ezer forint értékű elektromos rollert nem adta vissza sértettnek, hanem azt jogtalanul eltulajdonította, és megvételre kínálta másnak.

A rendőrségen mindkét fiatal vallomást tett. A rablás és más bűncselekmények miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírája április 06-án rendelte el a letartóztatásukat, amelyet most, az október 4-én tartott ülésen egy hónappal, december 6-ig meghosszabbítottak meg.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottak letartóztatásának meghosszabbítása a bűnismétlés megakadályozása érdekében indokolt.  A végzés végleges, azt az ügyész, az elkövetők és a védők is tudomásul vették – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!