Hihetetlen trükk, vigyázzon!

2022.10.05. 05:05

Itt a videó: felvették a banki csalók trükkös módszerét

Érdemes megnézni a felvételt, hogy ne váljon csalók áldozatává. Nagyon sok pénzébe kerülhet...

Fotó: Shutterstock

A rendőrség még júliusban adott ki egy közleményt, mely az online csalásokra hívja fel a figyelmet.

A hívó fél jellemzően banki alkalmazottnak adja ki magát, majd arról tájékoztat, hogy csalás történt a kártyával, ezért fontos egyeztetni a bankkártyaadatokat. 

Az érintettek sokszor bedőlnek ennek a trükknek, hiszen a pénzüket féltve nem gondolják végig, hogy az adatok a bank részére elérhetőek, miért kellene azokat nekik megadni vagy azokat egyeztetni. Még az is előfordul, hogy megadják a bankkártya hátoldalán található CVC-kódot is, amelyet soha, semmilyen szolgáltató nem kér.

Hétfőn egy újabb csalót sikerült lebuktatni, aki egy kereskedelmi bank alkalmazottjának adta ki magát, majd közölte a felvétel készítőjével, hogy gyanús tranzakciók történtek a számláján. Ezt követően arra kérte kiszemelt áldozatát, hogy mondja be a bankkártyája adatait, ugyanis csak így tudják „zárolni a bankkártyát”.

A felvétel készítője viszont átlátott a szitán, így hamis adatokat diktált be. A csaló ettől azonban dühbe jött, majd elküldte melegebb éghajlatra a férfit.

Legyetek nagyon résen, a bankok sosem kérik be a kártyaadatokat sehol sem!

– olvasható a bejegyzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!