Váltóban

2022.10.05. 09:58

Komáromban futották a Spartathlont, így támogatták a versenyzőket

A Spartathlon magyar résztvevőit támogatták a Komárom-Európa Futó Egyesület tagjai, akik idén is megszervezték az athéni rajttal egy időben váltófutásukat. A résztvevőket a Rüdiger-tó partjára várták, ahová az esős idő ellenére több iskolás csoport is ellátogatott.

Dombay Gábor önkormányzati képviselő, szervező elmondta, a váltófutást 2009-ben szervezték meg először, amikor Szőnyi Ferenc klubtársuk először indult el ezen a megmérettetésen. Idén huszonnégy magyar indult el a Spartathlonon, emellett az egyesület a felvidéki Bíró Attilának is szurkolt. Dombay Gábor arra is kitért, a Spartathlon az egyik legkeményebb ultramaraton a világon, amelyen egyébként ő maga is részt vett tavaly.

Hozzátette, a versenyen a segítője mindig megmutatta neki telefonon, mennyien szurkoltak neki, futottak vele Komáromban, ami nagy erőt adott neki. A Petőfi Sándor Általános Iskola több osztálya is képviseltette magát az eseményen, a gyerekek tollat, nyakpántot kaptak egy kör teljesítése után, de süteménnyel és innivalóval is megkínálták őket a szervezők. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában