Ön- és közveszélyes

2022.11.27. 16:01

Videón a dermesztő előzés Környén – ettől neked is összeugrik a gyomrod

Nem tudjuk, hová sietett a türelmetlen sofőr, de talán nem a temetőbe. Pedig a komoly baleset csak egy hajszálon múlt.

Kemma.hu

Forrás: Bp-i Autósok/YouTube

Újabb elképesztő felvétellel jelentkezett YouTube csatornáján a Bp-i Autósok Közössége. A videóban két előzés látható, két eltérő típusú autóval, más-más sofőrrel, ám mégis van bennük valami közös: mindketten semmibe vették a saját és más közlekedők biztonságát, annyira siettek a dolgukra.

A videó első képsorában Környénél haladnak az autók Oroszlány felé, amikor az elől haladó narancssárga tartálykocsi kiteszi az indexét, majd lassít, hogy jobbra kanyarodhasson. Ugyanígy tesz a mögötte haladó kis ezüst autó is. A fedélzeti kamerás kocsi is lassít.

Ekkor ér mellé balról a sort előzni akaró, türelmetlen sofőr, aki nem számol azzal, hogy az út középen egy kanyarodósávval bővül előtte, ami viszont a szembejövőké. Pechjére a sávba éppen a legrosszabbkor érkezik egy bobcatet szállító fehér, platós teherautó.

Az előzési manőverben lévő sofőr ekkor balra kitérve menti a helyzetet, szerencséjére – bár nem láthatja, csak remélheti – az a sáv éppen szabad előtte. A hajmeresztő szituációban néhány sofőr gyomra biztosan összeugrott, hiszen csupán egy hajszálon múlt a komoly baleset.

A környei felvétel utáni, autópályás előzés pedig már csak hab a tortán. Tisztán látszik, hogy a kockázatos előzést előadó járműnek egy ép eleme sincs, ami azért némiképp árulkodik a sofőrjének vezetési tudásáról és stílusáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában