Letartóztatás

2022.11.29. 16:53

„Multikulti” az M1-esen: törököket vittek a magyar kocsiban a grúz embercsempészek

A Komáromi Járási Ügyészség indítványozta annak a grúz embercsempésznek a letartóztatásának a meghosszabbítását, aki még augusztusban öt migránst szállított illegálisan az M1-es autópályán.

Sz. D. K.

Forrás: Shutterstock

Az ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság augusztus 4-én rendelte el a férfi letartóztatását, majd legutóbb december 4-ig meghosszabbította. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férfi letartóztatását újabb két hónappal, azaz 2023. február 4-ig hosszabbítsa meg.

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője ismertette az indítványt, amely szerint a férfi augusztus 1-jén a magyar–szerb-államhatár közelében lévő elhagyatott erdős területhez hajtott.  

Egy magyar honosságú autóba 5, az eddig még ismeretlen társa pedig a szintén magyar honosságú személygépkocsiba 6, érvényes útiokmánnyal és az Európai Unió területére szóló beutazási és tartózkodási engedéllyel nem rendelkező migránst vett fel, akik egy embercsempész segítségével illegálisan jutottak át a határon. 

 Az illegális bevándorlókat Ausztriába akarták eljuttatni. Aznap, 16 óra 35 perckor, az M1-es autópálya Ausztria felé vezető oldalán, a 88 kilométerszelvényben, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei ellenőrzés alá vonták a személygépkocsit, amelyben a migráns személyeket megtalálták. 

A másik gépkocsival közlekedő ismeretlen embercsempész, amikor észrevette az intézkedést, az autópálya leállósávjában megállt és az általa szállított migránsokkal együtt elmenekült.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!