Ítélet

2023.02.07. 15:46

Állami földön termesztette a füvet Esztergomnál - felfüggesztettet kapott

A termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság ítéletet hozott.

Kemma.hu

Forrás: ugyeszseg.hu

A bíróság 1 év 6 hó, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki azzal a kertépítő foglalkozású férfival szemben, aki Esztergom külterületén marihuánát termesztett, adta hírül a Tatabányai Törvényszék. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette, tájékoztatta a Kemma.hu-t dr. Horváth Sándor, a vármegyei főügyészség szóvivője.

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2022. év májusában Esztergom külterületén a Magyar Állam tulajdonában lévő erdős területen, összesen 10 tő indiai hasis kender növényt ültetett.

Erdőben termesztette a kendert
Forrás: ugyeszseg.hu

A kertépítő végzettséggel rendelkező vádlott a növények részére ültetőgödröket alakított ki, a talajt virágfölddel dúsította, az ültetvényt száraz ágakkal körülvette, hogy az arra járó állatoktól megvédje, illetőleg a vadak elriasztása céljából a saját ruházatából pólókat helyezett el az ágakon. A vádlott az ültetvényt rendszeresen látogatta, azt a magával vitt műanyag kannákból öntözte és gondozta.

Állami területen tevékenykedett
Forrás: ugyeszseg.hu

A nyomozó hatóság a kábítószert 2022. július 03. napján lefoglalta és az ültetvényt felszámolta. A vádlott által termesztett növényi egyedek számára figyelemmel a kábítószer mennyisége nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!