Választás

2023.03.21. 17:00

5 képviselőjelölt indul az időközi választáson Oroszlányban - kiderültek a jelöltek

Öten indulnak a megüresedett képviselői mandátumért az április 23-ra kitűzött időközi választáson – derült ki a helyi választási bizottság hétfő délutáni ülésén, ahol az ajánlóívek ellenőrzése után további fontos kérdésről is döntöttek.

W. Zs.

Bemutatták a Mi Hazánk Mozgalom színeiben induló Puskás Alexát

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Sorsolás útján kialakult a szavazólapon szereplők sorrendje. Elsőként Póczik Gábor független jelölt, utána Kaszab Noémi a Megoldás Mozgalomtól, Puskás Alexa a Mi Hazánk Mozgalom színeiben, majd Torma Lajos függetlenként, Babai János pedig az Oroszlányiak Lokálpatrióta Köre Egyesület (OLPK) képviselőjelöltjeként szerepel majd a 4. számú egyéni választókerület szavazólapján.

Mint ismert Szabó Mihály alpolgármester, képviselő lemondott tisztségeiről az év elején. Lapunknak tett nyilatkozata szerint az elmúlt évek gazdasági helyzete indokolta döntését, amely január 31-én lépett hatályba. Mivel az OLPK-s képviselői mandátuma a helyi önkormányzatokról szóló 2011. évi. törvény alapján megszűnt, így volt választókörzetében időközi önkormányzati képviselő választást kellett kitűzni. Időpontját a választási törvény szerint a mandátum megüresedését követő 120 napon belül kellett meghatározni. Végül április 23-ra tűzték ki a időközi választást. A testületben amúgy 12 képviselő dolgozik, négyen a Fidesz-KDNP színeiben, nyolcan a lokálpatrióták szervezetéből.

Kedden délelőtt a bányászváros főterén tartott sajtótájékoztató keretében bemutatták a Mi Hazánk Mozgalom időközi választáson induló önkormányzati képviselőjelöltjét, Puskás Alexát. Ábrahám Barnabás, a párt vármegyei elnöke elmondta, jelöltjük a tavaly indult oroszlányi szervezet alapító tagja.

Puskás Alexa 1994-ben született, bányász család sarjaként. Tősgyökeres oroszlányi, férjezett és júliusban gyermekáldás elé néz. Programjában szerepel a januárban bevezetett lakossági adók (garázs és kommunális) eltörlése, a Gönczi Ferenc utca felújítása és parkolóbővítés, valamint a játszóterek körbekerítése. Puskás Alexa az Eötvös Loránd Tudományegyetemen diplomázott óvodapedagógusként, jelenleg futballedző Császáron.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában