Elmúlás

2023.03.22. 06:55

Szívszorító történet: komáromi vízirendőrök segítettek az idős bácsinak méltó búcsút venni

A minap Budapest rendőrfőkapitánya, Dr. Terdik Tamás vezérőrnagy a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Komáromi Vízirendészeti Rendőrőrs szolgálatirányító parancsnokát, Borsos Ferenc főtörzszászlóst, és a hajóvezető Kóbori Ákos törzsőrmestert elismerésben és jutalomban részesítette, miután segítettek egy idős embernek a városban. Mint később kiderült, közreműködésüknek hála szerettei körében tudott búcsút inteni a földi világnak az idős férfi.

Kemma.hu

Kóbori Ákos rendőr törzsőrmester és Borsos Ferenc rendőr főtörzszászlós

Forrás: Budapesti Rendőr-főkapitányság/Facebook

Az egész azzal kezdődött, hogy február 23-án, a délutáni órákban érkezett a bejelentés a  Komáromi Rendőrségre, miszerint a Jókai liget és a Brigetio Gyógyfürdő közötti bokros területen egy nagytestű kutya ijesztgeti a járókelőket. Kóbori Ákos és Borsos Ferenc a Komáromi Vízirendészeti Rendőrőrsön hajós szolgálatban voltak az ominózus napon. Azonban mivel üzemanyagpótlásra volt szükség, épp a Jókai liget mellett haladtak el a legközelebbi töltőállomás felé. Az autóból ekkor lettek figyelmesek a már helyszínen intézkedő egyenruhásokra, Csobán András rendőrzászlósra és Megyimóri Gergő rendőr őrmesterre, valamint az ugató kutyára, ezért megálltak, hogy segítsenek.

− Amikor kiszálltunk az autóból, megláttuk, hogy a kutya mögött a bokrok közt fekszik valaki. A kutyán póráz volt, így nyilvánvalóvá vált, hogy valaki kutyasétáltatás közben rosszul lett. A földön fekvő emberhez azonban nem lehetett odajutni, mivel a hűséges négylábú vehemensen védte gazdáját – idézte fel a pillanatokat Borsos főtörzszászlós.

Ekkor négy oldalról közelítették meg az ebet, aki végül megérezte, hogy a kiérkező rendőrök segíteni akarnak, és engedte, hogy pórázánál fogva elvezessék földön fekvő gazdájától.
− Amikor közelebb tudtunk lépni, láttuk, hogy egy idős úr fekszik a fűben. Azonnal ellenőriztük, hogy mutat-e életjeleket, majd Ákos kollégámmal rögtön megkezdtük az újraélesztést – mesélte Borsos Ferenc.

Borsos Ferenc és a mentőszolgálat munkatársai
Borsos Ferenc és a mentőszolgálat munkatársai
Forrás: Beküldött/B. F. 

A mentők ekkor már úton voltak, a rendőrök pedig a kiérkezésükig és utána is folyamatosan segítettek az újraélesztésben. A küzdelem másfél órán át tartott, mire az idős férfi ismét életjelt adott. Viszont mivel semmilyen okmány nem volt nála, nem tudták azonosítani. Ekkor bukkant fel egy idős hölgy, aki felismerte a kutyát, és jelezte, hogy a férjét keresi.  Mint kiderült, a házaspár Budapestről érkezett Komáromba, hogy néhány napot együtt pihenjenek a gyógyfürdőben. A férje elindult kutyát sétáltatni, viszont már szokatlanul hosszú ideje nem tért vissza, ezért az asszony aggódni kezdett és utána indult, hogy megkeresse.

A 82 éves férfit, miután stabilizálták az állapotát, a tatabányai Szent Borbála Kórházba szállították. A szomorú hír másnap érkezett, miszerint a bácsi ugyan a kórházban magához tért, szívét azonban nagyon megviselte a rosszullét, így végül csendesen lépett a minden élők útjára. Amint azt megtudtuk: korábban is tört már rá rosszullét. A család azonban végtelenül hálás volt, hogy méltón és nyugodt körülmények közt tudott tőle búcsút venni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!