Tárgyalás

2023.05.27. 10:06

Pszichothriller Tatabányán: párját és munkatársát is beteges dolgokra kényszerítette a férfi

A párját fanyélre zsinórral felerősített fagolyóval ütötte, az egyik munkatársát is az asztalhoz bilincselte a pszichiátriai kezelés alatt álló férfi.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Tanú meghallgatásával május 30-án, kedden a Tatabányai Járásbíróságon folytatódik a bizonyítási eljárás annak a férfinak az ügyében, akit személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolnak. Korábban betegsége miatt pszichiátriai kezelés alatt állt, azonban a gyógyszerek szedését abbahagyta.

A férfi és a párja egy tatabányai családi házban éltek.  A vádlott 2021. áprilisától egyre agresszívebbé vált, dühkitörések, furcsa viselkedés jellemezte, élettársát mindenért megalázta, szidalmazta 2021. április elejétől rendszeresen fenyegette meg a nőt azért, mert nem akart az ő tanítása mellett küzdősportot tanulni.

A férfi a házba befogadta korábbi munkatársát és jó ismerősét, a másik sértettet, akit féltékenységből szintén megfenyegetett. Az agresszor 2021. április második felétől rendszeresen bántalmazta a párját, akit harcművészethez használt eszközökkel ütött meg, illetve rugdosta is őt.

Amikor a nő el akarta hagyni a férfit, az egy fanyélre zsinórral felerősített fagolyóval homlokon ütötte, majd a lábát alóla kirúgta, amitől a nő elesett és elvesztette az eszméletét. Ezután a vádlott a földön fekvő élettársát tovább ütlegelte, majd a hajánál fogva
berángatta a házuk teraszára, ahol egy székre ültette, majd egy síbottal a hátára ütött, és felrúgta a székkel együtt.

A férfi több alkalommal bezárta a sértettet, a kulcsot elvette, a nőt napokig munkába sem engedte. Olyan is előfordult, hogy a nőt a kezénél fogva a konyhaasztal lábához bilincselte, és 15-20 percen keresztül nem engedte el. A házba befogadott munkatársát szintén az asztal lábához bilincselte, letérdepeltette, és az általa megszabott "légyfogó játékra" kényszerítette.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!