Állati csoda

2023.06.03. 15:32

Videón az M1-esen át menekülő őz, amely egy tatabányai kertben talált menedéket

Őzet találtak egy családi ház kertjében Tatabányán pénteken. Az állat kilométerekről, az M1-es autópályán át kóborolhatott el idáig.

Kemma.hu

Az M1-es autópályán keresztül több kilométeren át menekülhetett az az őz, ami végül az egyik tatabányai kertben talált menedéket. Az állatra az ott élő férfi talált rá. Az állat riadt volt, így a férfi azonnal segítséget kért – derült ki a TV2 Tények című műsorából.

A beszámolójuk szerint az állat egy szőlősben talált menedéket, aki az autóktól és a kutyák hangjától annyira megijedt, hogy fel-alá futkosott a kertben. Próbált volna elmenekülni, de a dróthálón nem jutott tovább. Így találta meg a tatabányai Lutrink József az állatot a saját kertjében péntek reggel. 

A férfi a fóliában szeretett volna locsolni, ám ahogy a kert felé ment, egy zajra lett figyelmes. Ekkor látta meg az állatot, ami valószínűleg a kilométerekre lévő Vértesi erdőből kóborolt a lakótelepre. A vad nagyon zaklatott állapotban volt, hiszen rohangált össze-vissza, ezért a mentése miatt a rendőrséget hívta segítségül.

A szakemberek szerint, ha a városban vaddal találkoznak, azonnal hívjuk az állatvédőket, és semmiképp sem nyúljunk hozzájuk, mert ha még gida, akkor ezzel az életét is veszélyeztethetjük.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában