Kemma.hu videó

2024.03.25. 19:52

A kamerafelvétel szerint egy fehér autóval vitték el Pityut

Pityu nagyon barátságos, mindenkit kedvesen fogad a simogatást is szereti. A hajóskanzen cicája kedvessége miatt tetszhetett meg a három fiúnak.

Goletz-DeáK Viktória

Úgy néz ki, hogy valakik szándékosan vitték el Pityut, a Neszmélyi Hajóskanzen kandúrját. Szaniszló Ivett, a cica gazdája a Kemma.hu-nak elmondta hogy nagyon bíztak benne, hogy vasárnap reggel szokás szerint a lábuk között fog dorombolni Pityu, várva a reggelit. Azonban a cicát hiába várták. Ekkor már nagyon aggódtak a kandúr után, újra körbe néztek a környéken. Végül dél körül eszükbe jutott, hogy megnézzék a Neszmély hajóra és a büféhez kitett kamerák felvételeit. Azonban nem számítottak arra, amit láttak.

Pityu nagyon barátságos, mindenkit kedvesen fogad a simogatást is szereti. A hajóskanzen cicája kedvessége miatt tetszhetett meg a három fiúnak.
Pityut, a Neszmélyi Hajóskanzen cicáját egy fehér autóval vitték el
Fotó: Erdős S. / Forrás: Beküldött

– Nem bíztunk benne, hogy fogunk látni valamit, mert nem a teljes területet fedi le a két kamera. Azonban egyértelműen látszik, hogy hova tűnt – kezdte Ivett, aki el is küldte a Kemma.hu-nak a kamera felvételét. A videón az látszik, hogy három, feltehetően fiatalabb férfi egy fehér autóval áll a parkolónál. Pityu feltehetően egy finom kis falat, vagy egy kis simogatás reményében pedig oda ment hozzájuk. A fiúk meg is simogatták többször is a kandúrt. Aztán elkezdtek készülődni az induláshoz. 

A hajóskanzen cicája mindenkivel barátságos

– Pityu bebujt egy kisbusz alá. Az egyikük oda ment és leguggolt hozzá, a cica pedig oda ment hozzá. Majd egyértelműen látszik, hogy felveszi a kezébe és beteszi a hátsó ülésre, majd elhajtanak – mondta Ivett, aki szerint nem helyiek voltak a fiúk, így feltehetően nem is ismerték Pityut.

– Arra gondolunk, hogy azt hitték, hogy kóbor cica és annyira megtetszett nekik a szép és szelíd cica, hogy arra gondoltak, hogy befogadják. Ha nem ismerősek a környéken, akkor nem is tudhatják, hogy Pityu nem kóbor, ő ide tartozik, a családunk része. Ezért szeretném megkérni a fiúkat, hogy bárhova is vitték Pityut, hozzák vissza, vagy szóljanak nekünk és mi érte megyünk – kérte az eltűnt cica gazdája. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a Neszmély nevű hajón lakik a hajóskanzen cicája, Pityu, akiből igazi celebmacska lett az utóbbi hetekben. Már csak azért is érdemes ellátogatni a kikötőbe, hogy megsimogassuk az egyébként teljesen szelíd kandúrt, aki minden látogatót kitörő örömmel fogad. Bár lehet, hogy csak azért, mert abban reménykedik, hogy leesik számára pár ízletes falat. Pityut azonban péntek óta nem látta senki, gazdái a környéket végig járták, hátha a nyomára akadnak. A Neszmély hajóskapitánya még jutalmat is felajánlott annak, aki visszaviszi kedvencüket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában