Tragédia

2024.03.26. 17:44

Gyász: elhunyt az Esztergom–Nyerges Rally-n megsérült kislány

Ötre emelkedett az Esztergom–Nyerges Rally Lábatlan és Bajót közötti szakaszán történt szörnyű baleset halálos áldozatainak a száma.

Kemma.hu

Sajnálatos hírt közölt a police.hu. Közleményben tudatták, hogy elhunyt az Esztergom–Nyerges Rally egyik életveszélyes sérültje, így a halálos áldozatok száma ötre emelkedett. A baleset következtében további hét személy megsérült, közülük többet jelenleg is kórházban ápolnak.

Esztergom-Nyerges Rally. ötre emelkedett a halálos áldozatok száma
Napokon át küzdöttek a kisláy életéért, de a szervezete végül feladta a harcot. Ő volt az Esztergom-Nyerges Rally ötödik halálos áldozata
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

Az eset körülményeit büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség volt elnöke, Oláh Gyárfás Facebook-oldalán, valamint a DuEn RALLY Facebook-oldala is megerősítette a szörnyű hírt.

Mint ahogyan arról a Kemma.hu is beszámolt korábban, vasárnap a kora délutáni órákban megrázó baleset történt az Esztergom–Nyerges Rallyn Lábatlan és Bajót között, amikor egy Skoda Fabia R5 típusú autó kisodródott a pályáról, és a nézők közé csapódott. 

A rally-verseny sérültjeihez rengeteg mentő érkezett

A baleset után a versenyt leállították, a mentők négy ember életét már nem tudták megmenteni, egy gyermeket súlyos-életveszélyes, egy embert súlyos, hat embert – köztük egy gyermeket – pedig könnyebb sérülések miatt vittek a helyszíni ellátás után kórházba. Nyolc mentőautó és több mentőhelikopter sietett a baleset helyszínére, hogy segítsen a sérülteknek. A most elhunyt kislány a tömegszerencsétlenség ötödik áldozata.

A rendőrség tájékoztatása szerint tiltott területről követhették a futamokat azok, akiket elütött a rallyautó. A helyszínen volt egy olvasónk is, aki elárulta, hogy sokkolta az eset, hiszen a tragédia előtt pár perccel ment el onnan. Egy másik hölgy olvasónk szintén gondolkodott azon, hogy a lassító akadály közeléből követi a versenyt, de végül úgy döntött, hogy lemegy az elágazáshoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában