Részletek a vádiratból

2022.05.16. 08:07

Vádat emeltek a bácsai postarablók ellen - több mint 800 ezer forintot zsákmányoltak négy éve

A 2018 elején elkövetett fegyveres rablás során az elkövetők összesen 846.350 forintot tulajdonítottak el.

kisalfold.hu

A helyszínelés pillanatai a rablást követően. Fotó: Kisalföld-archívum

A Győri Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat két férfival szemben. Az elkövetők a bűncselekményt azért valósították meg, mert a
posta napi bevételét nagyobbnak vélték az átlagosnál. A vádirati tényállás szerint az elkövetéshez a fiatalabb férfi biztosította a személyautót, holott vezetői engedéllyel nem rendelkezett.

Az autót idősebb társa vezette, aki a postánál kiszállt az autóból, bement az épületbe és fegyvert fogott az ott dolgozó alkalmazottra, valamint tőle pénzt kezdett követelni. Miután megkapta a hölgytől a 846.350 forintot, sietősen távozott az épületből és a járó motorral várakozó autóba beülve – az autóban utasként ülő – társával együtt
távoztak a helyszínről. A vádlottak terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyészség a vádiratban a beismerés és a tárgyalásról való lemondás esetére arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottakat hat-hat év szabadságvesztésre ítélje. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában