Koronavírus

2022.05.16. 10:29

Figyelem! Hétfőtől megszűnik az osztrák határon a 3G szabály

A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást - adta hírül a Volksgruppen.orf.at portál.

kisalfold.hu

Fotó: Kisalföld-archívum

Fotó: Kerekes István

Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről. Az utazási ágazat is megkönnyebbülten reagált.

Pénteken jelentették be, hogy Ausztria feloldja a világjárvány miatt bevezetett valamennyi beutazási szabályt. Hétfőtől már nem kell 3G igazolást bemutatni a határon való átlépéskor. Így a világ minden országából ismét minden feltétel nélkül lehet belépni Ausztriába. Ez áll az Egészségügyi Minisztérium által május 13-án közzétett új belépési rendeletben. A hatályon kívül helyezést a jelenlegi járványügyi helyzet indokolta.

Az utazási ágazat megkönnyebbült

Az utazási ágazat, amely hetek óta a beutazási korlátozások feloldását követelte, megkönnyebbülten reagált. „Így megszűnt egy hatalmas versenyhátrány más európai úti célokkal szemben“ – mondta Gregor Kadanka, az Utazási Irodák Szövetségének elnöke sajtóközleményében. Eddig a 3 G kötelezettség a belépéskor még mindig érvényben volt. A beutazóknak igazolniuk kellett, hogy be voltak oltva, meggyógyultak, vagy tesztelték őket.

Bővebb részleteket ide kattintva olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában