Baleset

2022.05.19. 21:12

Forgalommal szemben hajtott egy autó az M85-ösön

Az M85-ös autóúton május 17-én, a késő esti órákban a forgalommal szemben ment egy autó és balesetet okozott.

kisalfold.hu

Kedden, 21 óra 20 perckor a „Behajtani tilos!” járművek forgalmára vonatkozó tilalmi jelzőtábla  ellenére a kapuvári lehajtónál hajtott fel az M85-ös autóútra egy 69 éves kapuvári férfi az Opel Mokka típusú gépkocsijával.  A sofőr személygépkocsijával, a forgalommal szemben, a belső forgalmi sávban közlekedett Sopron irányába.

Az autóút 52. kilóméterszelvényénél a belső sávban szabályos közlekedő 38 éves győri gépkocsivezető észlelte a vele szemben érkező autót, de manővere során az ütközést nem tudta elkerülni. A két gépkocsi érintőlegesen összeütközött, a szabályokat megszegő az autóút forgalmi sávjait elválasztó szalagkorlátnak csapódott, majd jobb oldalára, és a tetejére borulva állt meg.

A győri vezető az ütközést követően a belső szalagkorlátnak csapódott, majd a menetirány szerinti jobb forgalmi sávon állt meg. A baleset során három személy megsérült, őket a mentők kórházba szállították. 

A Soproni Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint a baleset körülményei, dinamikája alapján sokkal súlyosabban is végződhetett volna. Felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy az autóutakra, autópályákra, így az M85-ös autóútra is mindig nagyon körültekintően, a közúti közlekedési jelzőtáblák, útburkolati jelek utasításainak megfelelően hajtsanak fel! Menetsebességüket mindig az út, látási - és időjárási viszonyoknak megfelelően válasszák meg! Amennyiben azt észlelik, hogy a gyorsforgalmi úton a forgalmi iránnyal szembe bármilyen típusú jármű, vagy gyalogos közlekedik, akkor azonnal tegyenek bejelentést a 112-es segélyhívó számon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!