Kitüntetések a kiemelkedő munkáért

2022.06.27. 15:24

Semmelweis-napi megemlékezés Győr-Szigetben

A győri polgármesteri hivatal, az Egészséges Nemzedékért Alapítvány és a Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesülete (MÁOTE) hétfőn tartotta a Győr-Szigeti gyermekorvosi rendelőben a hagyományos Semmelweis Napi megemlékezését.

Simon Roberta

Az egészségügyben végzett kiemelkedő munkátjukért, dr. Niederland Vimos (j) és dr. Schneider Károly orvosok, városi kitüntetést vehettek át. Fotó: Rákóczy Ádám

Dr. Schmidt Péter, a Semmelweis Ignác-díjas főorvos, a MÁOTE elnöke köszöntötte a megjelenteket. Hagyomány tiszteletének fontosságára hívta fel a figyelmet, és arra az orvos tudósra, akire egész héten emlékezünk szerte az országban.

Szeles Szabolcs alpolgármester Semmelweis Ignácz Fülöpre, az anyák megmentőjére emlékezett az orvos születésnapjához közelítve (július 1.), majd átadta az elismerő okleveleket. 

Egészségügyben kiemelkedő munkát végeztek, dr. Niederland Vimos és dr. Schneider Károly orvosok, városi kitüntetést vehettek át.

Ezt követően koszorúzták meg gyermekorvosi rendelő előtt álló - Rieger Tibor Kossuth-díjas szobrászművész alkotta - Semmelweis Ignác szobrot, majd a rendelő belső falán található márvány emléktáblát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában