Négy napirendi pont

2022.08.15. 16:30

Rendkívüli közgyűlést tartottak Sopronban

A nyári igazgatási szünet ellenére rendkívüli közgyűlést tartott a soproni önkormányzat, ahol a képviselő-testület négy napirendi pontról döntött.

kisalfold.hu

Fotók: Szalay Károly

A rendkívüli közgyűlés első napirendi pontja ugyan zárt ülésként szerepelt az előterjesztések között, azonban a képviselő-testület a nyilvánosan döntött az M85 autóút Csorna II. – Sopron-kelet szakasz projektben szereplő önkormányzati ingatlanról. Majd a közgyűlési ülésrend módosításáról is döntöttek, amit Mayer Nándorné önkormányzati képviselő bejelentése indokolt, miszerint kilépett a Jobbik Magyarországért Mozgalomból és külön sorban, független képviselőként szeretne helyet foglalni.

A közgyűlés elfogadta a Központi Gyermekkonyha megszüntetését és az ehhez kapcsolódó intézkedéseket is. A Ferenczy János utcai kollégiumban üzemelő főzőkonyha és étkező a Soproni Szakképzési Centrum gondozásában működik tovább. A megállapodás szerint szeptember 1-től ők látják el a vendéglátó iskola és kollégium diákjainak étkeztetésén túl a Kozmutza Flóra, a Doborjáni, valamint a Tóth Antal gyógypedagógiai intézményekben az ellátást.

Az óvodák és a helyi iskolák vonatkozásában pedig Sopron is csatlakozik az országos trendhez, miszerint a feladatot kiszervezik, amit szeptember 1-től az Eatrend Arrabona Zrt. lát el. Továbbá a képviselő-testület titkos szavazással döntött arról, hogy a Központi Gyermekkonyha intézményvezetői feladataival megbízott igazgató, Nagy Barnabásné magasabb vezetői megbízatását 2022. augusztus 31. napjával visszavonja.

A napirend utolsó pontjában elfogadták az Aranyhegyi Ipari Park és környéke, valamint Sopronkőhida – Tómalom – Kistómalom dűlő – Sand dűlő Szabályozási Tervéről és Helyi Építési Szabályzatának módosítását.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában