Látványos show az ünnepségen

2022.09.24. 15:34

Átadták a bringapályát: Abdán is mehet a pumpálás - Sok-sok fotó

Átadták szombaton Abdán a bringapályát, melyet a település önkormányzata a 15 milliós Aktív Magyarország Program támogatásából és közel 18 milliós önerőből finanszírozott.

Simon Roberta

Trial Show Hungary csapata lélegzetelállító trükkökkel kápráztatta el a nézőket az abdai pálya átadó ünnepségén. Fotó: Rákóczy Ádám

- Néhány lelkes szülő keresett meg engem azzal, hogy jó lenne egy pumpa vagy más néven bringa-pályát építeni a gyerekeknek hiszen ez sport, kikapcsolódási tevékenység egyre elterjedtebb a körükben. A pályázati lehetőség és a képviselő testület egybehangzó igene is támogatta a projektet. Elkészült a pálya, amit már egy ideje birtokba vehettek a gyerekek, azonban az átadóra csak most tudtunk sort keríteni. A teljességhez még a parkosítás, füvesítés és néhány pad, szemetes még hiányzik, amiket rövid időn belül igyekszünk pótolni - mondta el az átadó ünnepségen Szabó Zsolt, Abda polgármestere, aki a felelősségteljes használatra és az egymásra figyelés fontosságára is felhívta a pályát használók figyelmét.

A létesítményt Varga Balázs plébános áldotta meg, majd a biciklivel és rollerrel érkező fiatalok próbálták ki pumpapályát. 

Az ünnepséget egy különleges kerékpárshow zárta, ugyanis ellátogatott az átadóra a méltán híres Trial Show Hungary csapatának néhány tagja és egy parkour-ös barátjuk is. Az extrém sportcsapat lélegzetelállító trükkökkel kápráztatta el a nézőket, a legbátrabbakon még át is ugrottak, ugrattak a győri sportolók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában