Bajnoki

2022.09.25. 19:25

NB III foci - Csak a csornaiak szereztek pontot, de nem lehetnek elégedettek, kikapott az ETO, és a Gyirmót

A Nyugati csoport 9. fordulójában minden mérkőzést vasárnap rendeztek.

kisalfold.hu

Fotó: Rákóczy Ádám

NB III, Nyugati csoport


ETO Akadémia–Nagykanizsa 1–2
III. ker. TVE–Gyirmót FC Győr II 3–1
Csorna–Mór 2–2

ZTE II–Fehérvár II 2–2
Puskás Akadémai II–Érd 3–1
Budaörs–Bicske 2–1
Kaposvár–Komárom 0–1
Balatonfüred–Tatabánya 1–2
Zsámbék–Veszprém 1–3
Teskénd–Kelen SC 2–3

Korábban:

Az ETO Akadémiának nem sikerült a pontszerzés

Az NB III Nyugati csoportjának 9. fordulójában hazai pályán fogadta a Nagykanizsa gárdáját az ETO Akadémia, ahol az első félidőben sikerült megszerezniük a vezetést, ám a Nagykanizsa egy órát emberelőnyben játszva fordítani tudott.

ETO Akadémia – FC Nagykanizsa 1-2 (1-1)

Győr, ETO Park. V.: Kovács G. (Rózsa, Molnár I.)

ETO Akadémia: Ruisz – Deákovits (Sipőcz 65’), Tullner, Gasztos, Tamás K., Szabó T. (Mitring 70’), Vingler (Németh O. 89’), Tóth R., Hanzli (Ignácz 46’), Huszár (Moharos 70’), Lacza. Vezetőedző: Antonio Munoz.

FC Nagykanizsa: Hajagos – Kovalovszki, Godzsajev-Telmán (Kószás 84’), Szilágyi, Szabó P., Lőrincz, Szanyi, Varga D., Bence (János 63’), Kondor, Béli (Kovács Gy. 81’). Vezetőedző: Gombos Zsolt.

Gsz.: Hanzli (28’) ill. Lőrincz (45’, 62’).

Kiállítva: Tóth R. (30’).

Beszámoló a klub weboldaláról:

Az 5. percben a vendégek próbálkoztak szabadrúgással veszélyes helyről, Ruisznak nagyot kellett védeni a lövést követően. A 20. percben gyönyörű támadás végén Lacza tálalt az érkező Huszár elé, akinek lövése centikkel kerülte el a kaput. Öt perccel később ismét Huszár próbálkozott, Hanzli beadását kapásból lőtte kapura, ezúttal is keveset tévedett. A 28. percben megszereztük a vezetést! Szép összjáték után Hanzli érkezett középen, aki nagyszerű mozdulattal, sarokkal lőtt a hálóba 1-0. A 30. percben emberhátrányba kerültünk, ugyanis Tóth R. megkapta második sárga lapját. A 41. percben Gozdsajev-Telmán lövését fogta nagyot vetődve védte Ruisz. Az első félidő utolsó pillanataiban egyenlített a Nagykanizsa. Lőrincz lépett ki a leshatáron, egy az egyben vihette Ruiszra a labdát, majd a kimozduló kapusunk mellett higgadtan a hálóba lőtt 1-1. A 62. percben büntetőhöz jutott a Nagykanizsa, amit Lőrincz magabiztosan lőtt a jobb alsó sarokba 1-2. A 79. percben János csapódó lövése kevéssel kerülte el a kapunkat. A rendes játékidő utolsó percében Szabó P. szabadrúgását kellett Ruisznak bravúrral védenie. A 92. percben János tolta középre a labdát jobbról, majd a tizenhatoson belül lőtt, a labda a jobb kapufán csattant. Az utolsó pillanatokban kis híján megszereztük az egyenlítő gólt. Egy balról jövő beadásra Lacza érkezett középen, aki közelről a kapus kezébe lőtt.

Antonio Munoz: - Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs lesz, de nem úgy terveztük, hogy több, mint egy órát emberhátrányban játszunk. A kiállítás volt a mérkőzés egyik kulcspillanata, a másik pedig, amikor kaptunk egy könnyű tizenegyest a második félidőben. Ettől függetlenül elmondtam a srácoknak, nagyon jól játszottunk, amikor tízen voltunk a pályán. Mennünk kell tovább, szerdán Balatonfüreden javítani szeretnénk!

ETO Akadémia – FC Nagykanizsa 1-2 (1-1)

 

Korábban írtuk:

ETO Akadémia– Nagykanizsa 
Győr, ETO Park, 11 óra. V.: Kovács G. 

„Nagyon fontos és nehéz mérkőzést játszunk a Nagykanizsa ellen, de sokat gyakoroltuk, hogy mit kell csinálnunk védekezésben és támadásban egyaránt. Ha ugyanazt a munkát meg tudjuk ismételni, mint edzéseken, akkor úgy gondolom, pozitív eredményt érünk el” – mondta Antonio Munoz edző. 

III. ker. TVE– Gyirmót FC Győr II 
Budapest, 16 óra. V.: Szommer. 

„A mezőny egyik legerősebb – keretében több korábbi élvonalbeli játékost felvonultató – csapatával játszunk idegenben. Ennek ellenére szeretnénk elfogadható, nyílt támadófutballt játszani, s bízom a pontszerzésben” – mondta Ördög József, a Gyirmót II edzője. 

Csornai SE–Mór 
Csorna, 16 óra. V.: Juhász D. 

„Jól jött a kisebb szünet, amely alatt a megszokott ritmustól eltérő, más jellegű munkával próbáltunk készülni. A csapat játékára fektettük a hangsúly, s megpróbáltuk kicsit frissíteni is a társaságot. Fontos mérkőzés előtt állunk, mert ha hazai környezetben nem sikerül egy, az alsó régióban lévő riválist legyőzni, nem sok keresnivalónk lehet ebben az osztályban” – fogalmazott Varga Péter szakmai igazgató. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában