Betörés-sorozat

2022.09.26. 07:33

Hét győri és két győrújbaráti lakásba tört be két férfi, egyikük már nem él

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 33 éves férfi ellen, aki tavaly augusztus és november között hét győri és két győrújbaráti ingatlanba is betört - írta közleményében hétfőn a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

kisalfold.hu

Közel 3 millió forint volt a zsákmány - Fotó: illusztráció/piaxabay.com

A vádirati szerint a betörésekkor 32 éves férfi jellemzően az ajtók befeszítését követően jutott be az ingatlanokba, de volt, ahol az üveget törte be, illetőleg olyan hely is, ahol az ablakpántot fűrészelte el. A kilenc helyről összesen 2.829.466 forint értékben tulajdonított el értéktárgyakat: építőipari gépeket, ékszereket, készpénzt, használati tárgyakat.

A bűncselekményeket társa követte el, aki időközben elhunyt.

A férfit az ügyészség nyolc rendbeli minősített lopással vádolja. Tetteiért vele szemben a halmazati szabályokra tekintettel hét és fél évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A jelenleg is letartóztatásban lévő elkövetővel szemben az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy vele szemben a bíróság beismerés esetén három év börtönbüntetést szabjon ki.

Az érdemi döntést az ügyben várhatóan a Győri Járásbíróság hozza meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában