Borünnep jó hangulatban

2022.10.02. 11:47

III. VinÓvár: kiválasztották a város és az egyetem nedűit - fotók

Huszonöt borászat termékei mellett sört és proseccot is kóstolhattak a harmadik alkalommal megrendezett VinÓvár vendégei. Kiválasztották az egyetem és a város borait is.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

A Stiegler borászat Prémium Syrahja (2020) az egyetem vörösbora, a Hangyál Chardonnayja (2021) az egyetem fehérbora, míg a Pannonhalmi Főapátság Hemina Fehérje (2021) Mosonmagyaróvár fehérbora, vörös pedig Cseri pincészet Legendája (2017). Idén is kiválasztották a város és az egyetem nedűit a harmadszorra megszervezett VinÓvár keretében, egy évig viselhetik majd ezt a megtisztelő címet.

Dr. Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus elnökletével Lukács Szabolcs sommelier, Domián Emese nemzetközi borakadémikus, Ember Sándor szőlész-borász szakmérnök és Tamás Gábor nemzetközi borakadémikus szombat délelőtt negyvenhét bort kóstolt végig.

– 47 bort kóstoltunk – zömében száraz fehéreket, és ebből választottunk ki három fehéret és három vöröset, amiből az egyetem és a város képviselői döntése nyomán a legmagasabb pontszámot elérő italok kerültek a legjobb négy közé – hangsúlyozta az értékelőjében dr. Mészáros Gabriella, aki külön kiemelte, hogy a térség nedűi kiválóan teljesítettek.

Árvay István polgármester szerint a rendezvény igazi társadalmi eseménnyé nőheti ki magát, ahol ünnepélyes keretek között lehet bort fogyasztani. Dr. Szalka Évával, az Albert Kázmér kar dékánjával együtt a városvezető köszönetet mondott mindazon kiállítóknak, akik eljöttek az eseményre. A dékán reményeit fejezte ki, hogy országos hírűvé válik a rendezvény.

Idén több mint ezren látogattak el a Lajta-parti város legnagyobb boros programjára. Ezúttal két lovagrend is csatlakozott a VinÓvárhoz, hiszen a Pannonhalmi Szent Márton Borrend mellett a Somló és Környéke Borút Egyesület Bor- és Pálinkarendje is felvonult.

A nagyszabású rendezvényt élőzenei fellépések is színesítették: Rakonczai Imre, a Gaál Jazz Band, Németh Zsolt ritmo gitáros és a Kühne Koncert Fúvószenekar járultak hozzá a kiváló hangulathoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában