Utánajártunk

2022.10.04. 06:47

Nem szállítható kerékpár a Győr-Moson-Sopronban közlekedő buszokon

Olvasója kérdezi: a győri járatokon mekkora kerékpár szállítható ingyen, illetve szabályosan? Gyermekének van egy 16 hüvelykes kerékpárja.

kisalfold.hu

Illusztráció/pixabay.com

A Volánbusz válaszában kiemelte, hogy a társaság üzletszabályzata szerint bicikli csak annak szállítására alkalmas autóbuszokon vihető. A Győrt érintő helyközi és helyi járatú járműveken nem vihető kerékpár, még összecsukott állapotban sem. (A fővárosi BKV járatain lehet kerékpárt szállítani 16 hüvelykig.) 

A Kisalföld érdeklődött a cégnél, hogy Győrben miért nem lehet szállítani gyermekkerékpárt? Ismételt válaszukban közölték: minden esetben a helyi személyszállítási közszolgáltatás megrendelőjével egyeztetetten alakítják ki a szolgáltatási feltételeket. A helyi közszolgáltatás megrendelője az adott önkormányzat. Győrt érintően a közszolgáltatás megrendelőjétől nem érkezett igény a kerékpárszállítás fejlesztésére vonatkozóan. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában